Салат з кальмарів і мідій з чіпсами “Перлина моря”

Легкий, смачний, корисний і швидкий в приготуванні салат “Перлина моря” з морепродуктів з чіпсами і салатом айсберг не залишить байдужим навіть самих вибагливих і примхливих гурманів.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
15 хвДрук
  • Приготуйте всі продукти для салату.
  • Для початку нам необхідно нарізати помідори черрі на 4 частини, а шматочки сиру моцарелла на 2 частини.
  • Салат очищаємо від верхніх листів і нарізаємо поперек смужками 1 см шириною. При цьому залишаємо великий хороший лист для прикраси.
  • Морепродукти в нашому випадку вже готові, що істотно економить нам час, тому їх залишається тільки відкрити. Оскільки ми використовуємо кальмари і мідії в олії, то при викладанні намагайтеся щоб олія з них стекла.
  • Салат ми будемо збирати порційно. Викладаємо наш красивий лист салату з одного боку тарілки і на нього (як на фото) шарами починаємо викладати інші інгредієнти, створюємо невелику подушку зі смужок салату, акуратно укладаємо помідори черрі, сир і наші морепродукти. Морепродукти я особисто не ріжу, тому що вважаю, що якщо їх рвати, то виходить смачніше і красивіше і простіше прикрашати. Не забуваємо трошки солити і перчити кожен шар (без фанатизму)!
  • Після того як ми виклали 3 шари, необхідно заправити наш салат оливковою олією і посипати кунжутом. З олією важливо не переборщити. Це не каша, тому олією можна зіпсувати запросто. Оскільки наші морепродукти і так були в олії, нам потрібно буквально столову ложку. Чіпси красиво укладаємо з вільного краю тарілки, таким чином вони не промокнуть від інших продуктів, збережуть свій хрускіт і дуже красиво впишуться в дизайн нашого готового блюда.

Для любителів пікантних і гострих страв можна застосувати перець чилі або окремо насипати його на чистий край тарілки під чіпси, щоб можна було при бажанні “гратися” зі смаком. Чилі в свою чергу дуже добре поєднується з усіма інгредієнтами нашого салату.

Даний салат багатий вітамінами і мікроелементами, при цьому містить достатню кількість білка, щоб бути дієтичним, але в той же час поживним. Смачного. Радуйте себе і своїх близьких!

Листя салату з часом опаде і салат втратить обсяг, тому досить швидко салат втратить ефектність подачі. Їжте відразу!)

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь