Класичною версією салату з консервованим тунцем, мабуть, можна назвати варіант на основі сирих овочів, зелені і яєць – саме такий набір продуктів містить в собі всі важливі поживні елементи.
Інгредієнти
- Тунець консервований 150 гр.
- Помідор 4 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Маслини 10 шт.
- Каперси 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія оливкова за смаком
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Листовий салат для подачі
Кроки
- Яйця варимо до твердого жовтка – це займе одинадцять-дванадцять хвилин. Охолоджуємо їх, очищаємо і нарізаємо акуратними поздовжніми четвертинками.
- Томати промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Розрізаємо кожен помідор на тонкі рівні часточки.
- Рекомендуємо використовувати саме червоний сорт ріпчастої цибулі, оскільки він набагато м’якше і ніжніше на смак. Очищаємо її від лушпиння і ріжемо на тонкі напівпрозорі кільця.
- Каперси проціджуємо від рідини.
- Оливки також виймаємо з маринаду. При необхідності вирізаємо кісточку.
- На порційні тарілки або загальне блюдо сервіровки розкладаємо промиті і обсушені салатні листя. На них розкладаємо упереміж часточки яєць і помідорів.
- Поверх укладаємо шматочки тунця. Розміщуємо потім оливки, каперси і червону цибулю. Поливаємо салат оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
Подаємо салат до столу відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.