Салат з консервованим тунцем і яйцем – класичний рецепт

Класичною версією салату з консервованим тунцем, мабуть, можна назвати варіант на основі сирих овочів, зелені і яєць – саме такий набір продуктів містить в собі всі важливі поживні елементи.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Яйця варимо до твердого жовтка – це займе одинадцять-дванадцять хвилин. Охолоджуємо їх, очищаємо і нарізаємо акуратними поздовжніми четвертинками.
  • Томати промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Розрізаємо кожен помідор на тонкі рівні часточки.
  • Рекомендуємо використовувати саме червоний сорт ріпчастої цибулі, оскільки він набагато м’якше і ніжніше на смак. Очищаємо її від лушпиння і ріжемо на тонкі напівпрозорі кільця.
  • Каперси проціджуємо від рідини.
  • Оливки також виймаємо з маринаду. При необхідності вирізаємо кісточку.
  • На порційні тарілки або загальне блюдо сервіровки розкладаємо промиті і обсушені салатні листя. На них розкладаємо упереміж часточки яєць і помідорів.
  • Поверх укладаємо шматочки тунця. Розміщуємо потім оливки, каперси і червону цибулю. Поливаємо салат оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Подаємо салат до столу відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь