Курячу печінку рідко використовують для приготування страв, і це незаслужено. Продукт цей дуже корисний, смачний і ситний. Рецепт пропонованого салату з курячої печінки, як і інгредієнти, банально простий, але, спробувавши одного разу, ви включите його в домашнє меню. Якщо бентежить гірчинка печінки, потрібно її на 1 годину замочити в холодному молоці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 500 гр.
- Морква 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Майонез столовий молочний 5 ст. л.
Кроки
- Насамперед очистіть, і промийте овочі для салату.
- Очищену моркву подрібніть на крупній тертці.
- Цибулини наріжте невеликими кубиками. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ній до готовності подрібнені овочі.
- Поки смажаться цибулю з морквою, підготуйте курячу печінку. Її очистіть від плівок і жиру, промийте і потім відваріть протягом 20 хвилин в підсоленій воді. Шматочки відвареної печінки остудіть на тарілці.
- Остигнувшу печінку наріжте невеликими кубиками.
- У глибоку салатницю перекладіть нарізану печінку. Потім до неї перекладіть обсмажену моркву і цибулю. Салат заправте майонезом і акуратно перемішайте. Потім його на деякий час поставте в холодильник, щоб трохи охолов.
Салат з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Розкладіть його в порційні тарілки, декоруйте на свій смак і можете подавати до столу.