Час йде, а радянський салат «Оселедець під шубою» все так же популярний. Зізнаюся, сама готую його пару раз на рік. Але це заняття клопітке і вимагає багато часу. Щоб убити двох зайців відразу, я знайшла більш простий варіант. Салат з оселедцем і буряком — це щось середнє між «шубою» і вінегретом. А за смаком не поступається ні тому, ні іншому.
Рецепт салату з буряком можна трохи змінювати. Я іноді заправляю його майонезом або оливковою олією з прянощами. Якщо під рукою немає горошку, замінюю його квасолею. Хочете, щоб більше було схоже на знаменитий салат? Просто додайте відварну картоплю і моркву. Але і без них блюдо шалено апетитне. Навіть діти їдять із задоволенням.
- Буряк 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова за смаком
- Оселедець 1 шт.
- Горошок зелений консервований 200 гр.
- Відваріть, а краще запечіть у фользі 1 великий або 2 середніх буряка.
- Очистіть оселедець від шкіри і кісток. Наріжте на дрібні кубики.
- Подрібніть цибулю. Очистіть готовий буряк і теж дрібно наріжте.
- Змішайте підготовлені інгредієнти і заправте соняшниковою олією.
Для звичайної вечері я подаю буряковий салат в тарілці. А на свята роблю з нього закуску, розкладаючи по тарталеткам. Ще дуже оригінально можна презентувати блюдо порційно. Розкладіть його в келихи і прикрасьте зеленню.