Дуже ніжний, ситний салат на підкладці з руколи. Виглядає салат яскраво і помітно, що само по собі піднімає апетит. Замість чері можна використовувати і звичайні м’ясисті помідори, яйця перепелині можна замінити курячими. Але при дотриманні умов рецепту виходить найкращий результат як щодо смаку, так і у візуальному сприйнятті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 3 шт.
- Черрі 10 шт.
- Яйце перепелине 7 шт.
- Печінка тріски 1 банка
- Рукола 150 гр.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 138 ккал
Білки: 4.2 г
Жири: 10.7 г
Вуглеводи: 6.4 г
Кроки
- Рецепт приготування салату з печінкою тріски та помідорами смачний! Картоплю промиваємо, очищаємо від шкірки (якщо використовується молода картопля, допустимо залишити шкірку), нарізаємо невеликими кубиками.
- Опускаємо шматочки картоплі у підсолений окріп і варимо протягом 15 хвилин при кипінні середньої інтенсивності, до готовності.
- Викладаємо картоплю на друшляк і даємо рідині стекти, а картоплі повністю охолонути.
- Помідори чері промиваємо, обсушуємо, нарізаємо половинками.
- Перепелині яйця варимо круто, остудити в холодній воді і очищати від шкаралупи. Очищені яйця розрізаємо вздовж на дві частини кожне.
- Рукколу промиваємо та просушуємо. Якщо є необхідність, рвемо руками листя дрібнішими шматками.
- У салатницю укладаємо підготовлену руколу, шматочки картоплі, що охолола, половинки помідорів чері і розрізані перепелині яйця. Присипаємо трохи сіллю та чорним меленим перцем. Збризкуємо лимонним соком.
- Банку з консервованою тріскою розкриваємо, шматочки тріски викладаємо на поверхню салату у довільному порядку. Олією, що залишилася, поливаємо салат зверху (досить використовувати 1-2 ст. л. олії.) Подавати до столу рекомендується відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.
Смачного!