З тунцем, який має оригінальний смак схожий на м’ясо, готують різноманітні салати, а додана рукола тільки підкреслить смак риби і додасть салату легкий присмак горіха з невеликою гіркуватістю. Ця страва відноситься до дієтичних і готується просто і швидко. Доповнимо салат маслинами і заправимо оливковою олією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 1 пучок
- Тунець консервований 1 банка
- Помідор 300 гр.
- Маслини 1 банка
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Гірчиця зернова 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Відкрити банку консервованого тунця і злити весь сік. Перекласти рибу на тарілку і виделкою його розім’яти на маленькі шматочки.
- Листя руколи обполоснути холодною водою, видалити щільні черешки і серветкою прибрати зайву вологу. Потім листя руками порвати на великі шматочки.
- Промиті і обсушені томати нашаткувати невеликими часточками. Якщо у помідорів шкірка щільна, то її краще видалити, обшпаривши томати окропом.
- Маслини, можна різного кольору, витягти з маринаду і нарізати тонкими кільцями.
- Для заправки: змішати в чашці оливкову олію з зерновою гірчицею, сіллю, чорним перцем на свій смак. Підготовлені інгредієнти перекласти в глибоку салатницю. Полити їх заправкою і акуратно перемішати.
Готовий салат відразу подати до столу. Приємного апетиту!