Якщо ви хочете приготувати салат з язиком та ананасом, раджу – не полінуватися та зварити язик заздалегідь, наприклад, з вечора. Свинячий язик вариться досить довго. Але салат, напевно, того вартий. Ваші гості будуть просто приголомшені яскравим, соковитим та незвичайним салатом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий язик 1 шт.
- Сир твердий 150 гр.
- Ананас консервований 150 гр.
- Часник 1 зуб.
- Гранат ½ шт.
- Йогурт 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Почнемо готувати салат з язиком та ананасом. Підготуйте усі необхідні для салату інгредієнти. Якщо у вас немає заздалегідь приготовленого язика, насамперед – наберіть в каструлю холодної води, викладіть язик, доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну і варіть протягом двох годин на повільному вогні. Гарячий язик перекладіть у крижану воду. У мене язик зварений заздалегідь.
- Очистіть язик.
- Наріжте тонкою соломкою.
- Твердий сир наріжте таким же способом і розміром, як готовий язик або натріть на тертці.
- Болгарський перець вибирайте червоного чи зеленого кольору для контрасту. Помийте перець, розріжте навпіл, витягніть серцевину, наріжте дрібним кубиком або соломкою.
- У глибокий салатник викладете нарізані інгредієнти. Часник очистіть та видавіть за допомогою преса в салат.
- З консервованого ананаса злийте сироп. Шматочки ананаса наріжте приблизно таким самим розміром, як і інші продукти.
- Зерна граната очистіть від плівок.
- У салатник викладіть шматочки ананасу та зерна граната. Додайте спеції до смаку. Перемішайте салат.
- Салат заправте натуральним йогуртом або нежирною сметаною, ретельно перемішайте та залиште настоятися на 20 хвилин.
Подавайте салат порційно або на спільній страві.
Смачного!