Жодне великоднє гуляння не обходиться без смачних і красиво прикрашених салатів. Потрібно заздалегідь скласти святкове меню і подумати, які краще приготувати на Великдень у 2021 році. Рецепти з фото самих простих і смачних салатів, які напевно припадуть до смаку всім гостям за святковим столом, вже можна збирати в кулінарну скарбничку.
Салат «Ластівчине гніздо»
Дуже ситний, смачний і оригінально прикрашений салат. Незвичайний зовнішній вигляд і ніжний смак страви вас приємно здивують. Завдяки ситності салат цілком може замінити звичну вечерю.
Інгредієнти:
- 150 грам капусти пекінської;
- 150 грам свіжих печериць;
- 1 яблуко;
- 1 морква;
- 150 грам шинки;
- 200 грам вареного курячого м’яса;
- 1 яйце куряче;
- 100 грам сметани;
- 3 ст. ложки олії соняшникової;
- 1 ч. ложка лимонного соку;
- 100 грам майонезу;
- 1 пучок свіжої петрушки;
- 5 перепелиних яєць;
- сіль, перець чорний мелений — за смаком.
Приготування:
- Свіжу зелень, фрукти і овочі промити під проточною водою.
- Гриби порізати тонкою соломкою, викласти на розігріту з олією сковороду, обсмажити до золотистої скоринки.
- Пекінську капусту нарізати тонкою соломкою.
- Порізати свіже яблуко (щоб не потемніла, можна збризнути його ложкою лимонного соку), морква, куряче м’ясо, яйце і шинку.
- Невелика кількість підготовлених інгредієнтів відкласти, вони знадобляться для прикраси салату.
- Подрібнити зелень петрушки, змішати з соком лимона, майонезом і сметаною. Отримаємо соус для заправки салату.
- Обсмажені гриби додати до решти інгредієнтів, поперчити, посолити за смаком. Заправити готовим соусом і перемішати.
- Салат викласти у вигляді гнізда на плоске блюдо. Бортики зробити трохи вище середини. Прикрасити їх відкладеними інгредієнтами.
- Викласти в саму середину очищені перепелині яйця. Готову закуску помістити на декілька годин в холодильник, щоб всі інгредієнти добре просочилися соусом, після чого можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Салат з шинки з грибами
Такий смачний і простий великодній салат готується швидко з доступних інгредієнтів. На смак готове блюдо виходить чудовим, яйця і шинка надають йому ситності, а помідори і гриби — особливу пікантність.
Інгредієнти:
- 300 грам шампіньйонів;
- 2 стиглих томатів;
- 70 грам твердого сиру;
- 250 грам шинки;
- 3 варених яйця;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 ст. ложки олії соняшникової;
- 1 ст. ложка вершкового масла;
- сіль, мелений перець — за смаком;
- майонез для заправки салату.
Приготування:
- Середніми кубиками порізати шинку.
- Стиглі томати промити під проточною водою, видалити плодоніжки, порізати невеликими кубиками.
- На середній тертці подрібнити сир.
- Яйця очистити, натерти на тертці або порубати ножем.
- Промиті проточною водою гриби порізати соломкою або кубиками.
- Очищений ріпчасту цибулю порізати як можна дрібніше.
- Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло. Викласти подрібнену цибулю, додати дрібку солі за смаком, обсмажувати до м’якості на повільному вогні.
- Цибулю прибрати зі сковороди, використовуючи ложку з отворами. У час, що залишився розпечене масло викласти гриби, посолити, посипати меленим перцем, обсмажують, поки рідина повністю не випарується. Після зменшити вогонь, продовжувати обсмажувати до золотистого кольору.
- Готові печериці викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
- В глибокому салатнику з’єднати порізану шинку, обсмажену цибулю, гриби, сир, яйця і помідори.
- Посолити і посипати меленим перцем за смаком, заправити майонезом. Перемішати, прикрасити готову страву зеленню і подати до столу.
За бажанням можна додати в салат порізаний середніми кубиками солодкий перець.
Салат «Пасхальне яйце»
На Великдень-2021 можна подати дуже простий і смачний, але оригінально прикрашений салат у вигляді пасхального яйця. Приготувати це блюдо не складе великої праці. Допоможе представлений рецепт з фото.
Інгредієнти:
- 2-3 бульби картоплі;
- 5 курячих яєць;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- 300 грам м’яса, окосту або ковбаси;
- олія соняшникова;
- перець мелений, сіль — за смаком;
- майонез.
Для прикраси:
- свіжа зелень;
- перець болгарський різних кольорів;
- консервована кукурудза.
Приготування:
- Бульби картоплі промити, помістити в розігріту духовку, запікати до готовності протягом 40 хвилин. За бажанням можна відварити картоплю.
- Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати невеликими кубиками.
- Відварити круто яйця.
- Обсмажити цибулю на середньому вогні з використанням соняшникової олії. Після додати терту моркву і продовжувати обсмажувати до готовності. Трохи посолити за смаком.
- Карбонад або відварене м’ясо нарізати дрібними кубиками.
- Очистити яйця, розділити на жовтки і білки, окремо натерти на дрібній тертці.
- Очистити запечена картопля, подрібнити за допомогою дрібної терки. Викласти тертий овоч на плоске блюдо у формі яйця. Зверху посипати сіллю та змастити майонезом.
- Далі викласти порізаний карбонад і рівномірно розподілити. Теж промазати невеликою кількістю майонезу.
- Рівномірно розподілити терті жовтки і змастити майонезом.
- Слідом — морква з цибулею і шар соусу.
- Поверх готового салату викласти білок. Верх страви змащувати майонезом не потрібно — прикрасьте салат свіжим кропом і різнобарвним болгарським перцем, як показано на фото.
За бажанням салат зверху можна прикрасити консервованою кукурудзою і відвареною морквою, вирізавши з неї гарні квіточки.
Салат «Великодній вінок»
Такий незвичний пасхальний салат можна приготувати на свято або урізноманітнити звичне меню. Це блюдо порадує своїм незвичайним зовнішнім виглядом і яскравою прикрасою.
Інгредієнти:
- 250 грам курячого філе;
- 2 бульби картоплі;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- 70 грам твердого сиру;
- олія — для смаження;
- солодкий перець листя петрушки для прикраси;
- прованські трави;
- перець мелений чорний, сіль — за смаком;
- майонез.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, порізати тонкими півкільцями, викласти в глибокий салатник. Додати до цибулі велику ложку оцту, по дрібці цукрового піску і солі, перемішати.
- Промите під проточною водою куряче філе просушити паперовими рушниками. Натерти м’ясо чорним меленим перцем, сіллю і прованськими травами. В попередньо нагрітому соняшниковій олії обсмажити куряче філе до готовності з двох сторін.
- Щоб видалити зайвий жир, обсмажене м’ясо викладіть на серветку на кілька хвилин. Після охолодження потрібно порізати її невеликими кубиками.
- Попередньо відварені бульби картоплі очистити від шкірки, натерти на середній тертці. У центр плоскої тарілки помістити склянку, розкласти рівномірно навколо неї терту картоплю, змастити шаром майонезу і злегка притиснути ложкою. Далі рівномірно викласти мариновану цибулю.
- Наступний шар — обсмажене м’ясо, його потрібно рясно промазати соусом.
- За допомогою дрібної терки потерти відварену моркву.
- Яйця очистити, акуратно розділити на жовтки і білки. Терту моркву змішати з жовтками і викласти поверх м’яса, полити майонезом.
- Змішати тертий твердий сир з пропущеним через прес часником, викласти поверх салату, також полити соусом.
- Натерти на дрібній тертці білки, що залишилися, викласти зверху решту інгредієнтів. Злегка притиснути руками, щоб готовий салат зберіг свою форму після видалення склянки.
- Залишилося прикрасити готовий салат на Великдень-2021 листям свіжої петрушки і квіточками, вирізаними з солодкого перцю.
Прикрасити салат можна по своєму смаку, використовуючи будь-які овочі і свіжу зелень.
Салат з червоною рибою і авокадо
Такий салат виходить дуже смачною, ситною і ніжним. Готується блюдо по простому рецептом з фото з доступних інгредієнтів. А оригінальна подача напевно подарує всім присутнім за святковим столом гарний настрій на Великдень у 2021 році.
Інгредієнти:
- 250 грам філе слабосоленої сьомги;
- 120 грам круглого рису;
- 1 огірок свіжий;
- 200 грам авокадо;
- 1 морква;
- 3-4 яйця;
- 1 червона цибулина;
- 1 лимон;
- 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
- 200 грам майонезу;
- 1 ч. ложка цукрового піску;
- солодкий перець — для прикраси;
- перець мелений чорний, сіль — за смаком;
- свіжий кріп і петрушка.
Приготування:
- Кілька разів промити рис, щоб вода стала повністю прозорою, відварити до готовності.
- Промити моркву і відварити до готовності.
- Відварити яйця протягом 10 хвилин.
- Вичавити з лимона 1 столову ложку соку. Додати в нього 1 чайну ложку цукрового піску і ½ чайної ложки солі. Відправити соус рис.
- Окремо дрібно порізати зелену цибулю, свіжу петрушку і кріп.
- Очистити одну голівку червоної цибулі, порізати дрібними кубиками половину, акуратно зрізати одне кільце. Залишився овоч подрібнити тонкими півкільцями.
- Очистити від шкірки авокадо, видалити кісточку, м’якоть порізати дрібними кубиками і полити соком лимона.
- Очищені від шкаралупи яйця подрібнити за допомогою великої терки.
- Додати до тертих яєць порізану зелену цибулю, столову ложку майонезу, інгредієнти перемішати.
- Невеликими кубиками нашаткувати свіжий огірок.
- Таким же чином порізати малосольну червону рибу.
- Натерти на тертці попередньо відварену і очищену моркву.
- На плоску тарілку або овальне блюдо викласти шар відвареного рису, сформувати у вигляді тулуба риби. Промазати шаром майонезу.
- Далі рівномірно викласти подрібнену червону рибу. Посипати сьомгу дрібно порізаною петрушкою, кропом і червоною цибулею.
- Наступним шаром викласти порізані огірки. Рясно зверху промазати майонезом.
- Розмістити авокадо, змастити невеликою кількістю соусу.
- Розподілити шар яєць, змішаних з майонезом і порізаним кропом.
- В самому кінці викласти подрібнену моркву, знову рясно змастити майонезом.
Щоб зобразити рибку, зверху готового салату можна використовувати червону цибулю, кріп, зелену цибулю і шматочки солодкого перцю, як показано на фото.
Оригінальний салат із червонокачанної капусти
Щоб здивувати гостей, можна приготувати досить оригінальний великодній салат і подати його на порції. Незвичайна подача закуски на листках капусти і приємний смак будуть вигідно виділяти його на святковому столі.
Інгредієнти:
- 600 г червонокачанної капусти;
- 450 грам вареного курячого м’яса;
- 300 грам консервованої кукурудзи.
Для заправки:
- 1 ст. ложка соку лимона;
- 70 грам майонезу;
- ½ ст. ложки цукрового піску;
- ½ ст. ложки оцту столового;
- з 1 щіпки меленого перцю і солі.
Приготування:
- Для приготування заправки змішати в салатнику всі необхідні інгредієнти. Відставити в сторону на деякий час.
- Виступаючу частину качана червоної капусти акуратно зрізати. Видалити 5 зовнішніх листків капусти і промити під проточною водою.
- Решту капусту дрібно нашаткувати, викласти в глибокий салатник.
- Курку порізати середніми шматочками.
- Консервовану кукурудзу відкинути на сито, щоб стекла рідина.
- В подрібнену капусту додати консервовану кукурудзу і куряче м’ясо. Полити інгредієнти приготовленої заправкою, перемішати.
- Готовий салат акуратно розкласти по підготовленому листю і подавати на святковий стіл на Великдень-2021.
Всі ці прості і смачні салати можна приготувати на Великдень у 2021 році. А якщо трохи пофантазувати, то легко урізноманітнити по своєму смаку представлені рецепти з фото.