Салати на Великдень 2021

Жодне великоднє гуляння не обходиться без смачних і красиво прикрашених салатів. Потрібно заздалегідь скласти святкове меню і подумати, які краще приготувати на Великдень у 2021 році. Рецепти з фото самих простих і смачних салатів, які напевно припадуть до смаку всім гостям за святковим столом, вже можна збирати в кулінарну скарбничку.

Салат «Ластівчине гніздо»

Дуже ситний, смачний і оригінально прикрашений салат. Незвичайний зовнішній вигляд і ніжний смак страви вас приємно здивують. Завдяки ситності салат цілком може замінити звичну вечерю.

Інгредієнти:

  • 150 грам капусти пекінської;
  • 150 грам свіжих печериць;
  • 1 яблуко;
  • 1 морква;
  • 150 грам шинки;
  • 200 грам вареного курячого м’яса;
  • 1 яйце куряче;
  • 100 грам сметани;
  • 3 ст. ложки олії соняшникової;
  • 1 ч. ложка лимонного соку;
  • 100 грам майонезу;
  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • 5 перепелиних яєць;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Приготування:

  • Свіжу зелень, фрукти і овочі промити під проточною водою.
  • Гриби порізати тонкою соломкою, викласти на розігріту з олією сковороду, обсмажити до золотистої скоринки.

  • Пекінську капусту нарізати тонкою соломкою.
  • Порізати свіже яблуко (щоб не потемніла, можна збризнути його ложкою лимонного соку), морква, куряче м’ясо, яйце і шинку.

  • Невелика кількість підготовлених інгредієнтів відкласти, вони знадобляться для прикраси салату.
  • Подрібнити зелень петрушки, змішати з соком лимона, майонезом і сметаною. Отримаємо соус для заправки салату.

  • Обсмажені гриби додати до решти інгредієнтів, поперчити, посолити за смаком. Заправити готовим соусом і перемішати.
  • Салат викласти у вигляді гнізда на плоске блюдо. Бортики зробити трохи вище середини. Прикрасити їх відкладеними інгредієнтами.

  • Викласти в саму середину очищені перепелині яйця. Готову закуску помістити на декілька годин в холодильник, щоб всі інгредієнти добре просочилися соусом, після чого можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.

Салат з шинки з грибами

Такий смачний і простий великодній салат готується швидко з доступних інгредієнтів. На смак готове блюдо виходить чудовим, яйця і шинка надають йому ситності, а помідори і гриби — особливу пікантність.

Інгредієнти:

  • 300 грам шампіньйонів;
  • 2 стиглих томатів;
  • 70 грам твердого сиру;
  • 250 грам шинки;
  • 3 варених яйця;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 ст. ложки олії соняшникової;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • сіль, мелений перець — за смаком;
  • майонез для заправки салату.

Приготування:

  1. Середніми кубиками порізати шинку.
  2. Стиглі томати промити під проточною водою, видалити плодоніжки, порізати невеликими кубиками.
  3. На середній тертці подрібнити сир.
  4. Яйця очистити, натерти на тертці або порубати ножем.
  5. Промиті проточною водою гриби порізати соломкою або кубиками.
  6. Очищений ріпчасту цибулю порізати як можна дрібніше.
  7. Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло. Викласти подрібнену цибулю, додати дрібку солі за смаком, обсмажувати до м’якості на повільному вогні.
  8. Цибулю прибрати зі сковороди, використовуючи ложку з отворами. У час, що залишився розпечене масло викласти гриби, посолити, посипати меленим перцем, обсмажують, поки рідина повністю не випарується. Після зменшити вогонь, продовжувати обсмажувати до золотистого кольору.
  9. Готові печериці викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
  10. В глибокому салатнику з’єднати порізану шинку, обсмажену цибулю, гриби, сир, яйця і помідори.
  11. Посолити і посипати меленим перцем за смаком, заправити майонезом. Перемішати, прикрасити готову страву зеленню і подати до столу.

За бажанням можна додати в салат порізаний середніми кубиками солодкий перець.

Салат «Пасхальне яйце»

На Великдень-2021 можна подати дуже простий і смачний, але оригінально прикрашений салат у вигляді пасхального яйця. Приготувати це блюдо не складе великої праці. Допоможе представлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • 2-3 бульби картоплі;
  • 5 курячих яєць;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 300 грам м’яса, окосту або ковбаси;
  • олія соняшникова;
  • перець мелений, сіль — за смаком;
  • майонез.

Для прикраси:

  • свіжа зелень;
  • перець болгарський різних кольорів;
  • консервована кукурудза.

Приготування:

  • Бульби картоплі промити, помістити в розігріту духовку, запікати до готовності протягом 40 хвилин. За бажанням можна відварити картоплю.
  • Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати невеликими кубиками.
  • Відварити круто яйця.
  • Обсмажити цибулю на середньому вогні з використанням соняшникової олії. Після додати терту моркву і продовжувати обсмажувати до готовності. Трохи посолити за смаком.

  • Карбонад або відварене м’ясо нарізати дрібними кубиками.
  • Очистити яйця, розділити на жовтки і білки, окремо натерти на дрібній тертці.
  • Очистити запечена картопля, подрібнити за допомогою дрібної терки. Викласти тертий овоч на плоске блюдо у формі яйця. Зверху посипати сіллю та змастити майонезом.
  • Далі викласти порізаний карбонад і рівномірно розподілити. Теж промазати невеликою кількістю майонезу.

  • Рівномірно розподілити терті жовтки і змастити майонезом.
  • Слідом — морква з цибулею і шар соусу.

  • Поверх готового салату викласти білок. Верх страви змащувати майонезом не потрібно — прикрасьте салат свіжим кропом і різнобарвним болгарським перцем, як показано на фото.

За бажанням салат зверху можна прикрасити консервованою кукурудзою і відвареною морквою, вирізавши з неї гарні квіточки.

Салат «Великодній вінок»

Такий незвичний пасхальний салат можна приготувати на свято або урізноманітнити звичне меню. Це блюдо порадує своїм незвичайним зовнішнім виглядом і яскравою прикрасою.

Інгредієнти:

  • 250 грам курячого філе;
  • 2 бульби картоплі;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 зубчик часнику;
  • 70 грам твердого сиру;
  • олія — для смаження;
  • солодкий перець листя петрушки для прикраси;
  • прованські трави;
  • перець мелений чорний, сіль — за смаком;
  • майонез.

Приготування:

  • Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, порізати тонкими півкільцями, викласти в глибокий салатник. Додати до цибулі велику ложку оцту, по дрібці цукрового піску і солі, перемішати.
  • Промите під проточною водою куряче філе просушити паперовими рушниками. Натерти м’ясо чорним меленим перцем, сіллю і прованськими травами. В попередньо нагрітому соняшниковій олії обсмажити куряче філе до готовності з двох сторін.

  • Щоб видалити зайвий жир, обсмажене м’ясо викладіть на серветку на кілька хвилин. Після охолодження потрібно порізати її невеликими кубиками.

  • Попередньо відварені бульби картоплі очистити від шкірки, натерти на середній тертці. У центр плоскої тарілки помістити склянку, розкласти рівномірно навколо неї терту картоплю, змастити шаром майонезу і злегка притиснути ложкою. Далі рівномірно викласти мариновану цибулю.

  • Наступний шар — обсмажене м’ясо, його потрібно рясно промазати соусом.
  • За допомогою дрібної терки потерти відварену моркву.

  • Яйця очистити, акуратно розділити на жовтки і білки. Терту моркву змішати з жовтками і викласти поверх м’яса, полити майонезом.

  • Змішати тертий твердий сир з пропущеним через прес часником, викласти поверх салату, також полити соусом.
  • Натерти на дрібній тертці білки, що залишилися, викласти зверху решту інгредієнтів. Злегка притиснути руками, щоб готовий салат зберіг свою форму після видалення склянки.
  • Залишилося прикрасити готовий салат на Великдень-2021 листям свіжої петрушки і квіточками, вирізаними з солодкого перцю.

Прикрасити салат можна по своєму смаку, використовуючи будь-які овочі і свіжу зелень.

Салат з червоною рибою і авокадо

Такий салат виходить дуже смачною, ситною і ніжним. Готується блюдо по простому рецептом з фото з доступних інгредієнтів. А оригінальна подача напевно подарує всім присутнім за святковим столом гарний настрій на Великдень у 2021 році.

Інгредієнти:

  • 250 грам філе слабосоленої сьомги;
  • 120 грам круглого рису;
  • 1 огірок свіжий;
  • 200 грам авокадо;
  • 1 морква;
  • 3-4 яйця;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 лимон;
  • 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
  • 200 грам майонезу;
  • 1 ч. ложка цукрового піску;
  • солодкий перець — для прикраси;
  • перець мелений чорний, сіль — за смаком;
  • свіжий кріп і петрушка.

Приготування:

  • Кілька разів промити рис, щоб вода стала повністю прозорою, відварити до готовності.
  • Промити моркву і відварити до готовності.
  • Відварити яйця протягом 10 хвилин.
  • Вичавити з лимона 1 столову ложку соку. Додати в нього 1 чайну ложку цукрового піску і ½ чайної ложки солі. Відправити соус рис.

  • Окремо дрібно порізати зелену цибулю, свіжу петрушку і кріп.
  • Очистити одну голівку червоної цибулі, порізати дрібними кубиками половину, акуратно зрізати одне кільце. Залишився овоч подрібнити тонкими півкільцями.

  • Очистити від шкірки авокадо, видалити кісточку, м’якоть порізати дрібними кубиками і полити соком лимона.
  • Очищені від шкаралупи яйця подрібнити за допомогою великої терки.
  • Додати до тертих яєць порізану зелену цибулю, столову ложку майонезу, інгредієнти перемішати.
  • Невеликими кубиками нашаткувати свіжий огірок.

  • Таким же чином порізати малосольну червону рибу.
  • Натерти на тертці попередньо відварену і очищену моркву.
  • На плоску тарілку або овальне блюдо викласти шар відвареного рису, сформувати у вигляді тулуба риби. Промазати шаром майонезу.

  • Далі рівномірно викласти подрібнену червону рибу. Посипати сьомгу дрібно порізаною петрушкою, кропом і червоною цибулею.

  • Наступним шаром викласти порізані огірки. Рясно зверху промазати майонезом.
  • Розмістити авокадо, змастити невеликою кількістю соусу.

  • Розподілити шар яєць, змішаних з майонезом і порізаним кропом.
  • В самому кінці викласти подрібнену моркву, знову рясно змастити майонезом.

Щоб зобразити рибку, зверху готового салату можна використовувати червону цибулю, кріп, зелену цибулю і шматочки солодкого перцю, як показано на фото.

Оригінальний салат із червонокачанної капусти

Щоб здивувати гостей, можна приготувати досить оригінальний великодній салат і подати його на порції. Незвичайна подача закуски на листках капусти і приємний смак будуть вигідно виділяти його на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 600 г червонокачанної капусти;
  • 450 грам вареного курячого м’яса;
  • 300 грам консервованої кукурудзи.

Для заправки:

  • 1 ст. ложка соку лимона;
  • 70 грам майонезу;
  • ½ ст. ложки цукрового піску;
  • ½ ст. ложки оцту столового;
  • з 1 щіпки меленого перцю і солі.

Приготування:

  • Для приготування заправки змішати в салатнику всі необхідні інгредієнти. Відставити в сторону на деякий час.

  • Виступаючу частину качана червоної капусти акуратно зрізати. Видалити 5 зовнішніх листків капусти і промити під проточною водою.

  • Решту капусту дрібно нашаткувати, викласти в глибокий салатник.
  • Курку порізати середніми шматочками.
  • Консервовану кукурудзу відкинути на сито, щоб стекла рідина.
  • В подрібнену капусту додати консервовану кукурудзу і куряче м’ясо. Полити інгредієнти приготовленої заправкою, перемішати.

  • Готовий салат акуратно розкласти по підготовленому листю і подавати на святковий стіл на Великдень-2021.

Всі ці прості і смачні салати можна приготувати на Великдень у 2021 році. А якщо трохи пофантазувати, то легко урізноманітнити по своєму смаку представлені рецепти з фото.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь