Досить частою проблемою при варінні варення є поява цукрової скоринки на поверхні та що робити, коли варення зацукрувалося, знають не всі, тому в цьому огляді розглянемо причини такої неприємності і які є методи її усунення.
Першим ділом в кількох словах постараємося пояснити, чому зацукровується варення? Відповідь на це питання досить простий – була використана неправильна пропорція цукру при приготуванні або варення варили довше, ніж необхідно (стаття по темі: скільки варити варення).
Врятувати зацукроване варення можна одним з наведених нижче способів:
- Кладемо банку з зацукрованим варенням в глибоку каструлю, попередньо знявши кришку з банки, після чого наливаємо в каструлю холодну воду (повинна покривати поверхню банки і не доходити на 2-3 см до верху банки) і на середньому вогні нагріваємо воду в каструлі. Після закипання води в каструлі варимо варення в банці кілька хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи ложкою, після чого відставляємо каструлю з вогню і виймаємо з нього банку з варенням.
- Другий варіант схожий з першим, тільки в даному випадку в варення додаємо гарячу кип’ячену воду і варимо варення також декілька хвилин. Воду додають у пропорції: 3-4 столові ложки води на 1 літр варення.
Важливо: після проведення зазначених вище маніпуляцій з зацукрованим варенням, його не можна зберігати довго, бажано вжити його в першу чергу.
Сподіваємося Вам будуть корисні рекомендації, як виправити зацукроване варення і надалі ця проблема не доставить Вам клопоту. Свої приклади порад та відгуки, що робити з зацукрованим варенням, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.