Шматочки гарбуза з цукром, запечені в духовці на деко

Дуже цікавий рецепт запеченого гарбуза з цукровим піском, однак, готова страва має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій. Кубики гарбуза можна їсти окремо, а можна подавати як гарнір до м’яса і птиці.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Основа страви – гарбуз, дуже важливо вибрати “правильний” плід. Найкраще підходять гарбузики середнього розміру і ні в якому разі непереспілі. Знімаємо з овоча шкірку, вирізаємо насіннєву частину і нарізаємо шматочками середнього розміру.
  • Велике деко застилає листом пергаментного паперу для запікання і в один шар викладаємо гарбузові кубики. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змащуємо овоч.
  • Наступним етапом посипаємо вміст дека тростинним цукровим піском і вирішуємо, яке блюдо ми готуємо: десертне або пряне.
  • У разі якщо ви вирішили приготувати солодкий варіант – додаємо зовсім небагато солі, одну чайну ложку меленої кориці і мускатний горіх. Якщо ж вибір припав на пряність – щедро посипаємо шматочки сіллю і злегка приправляємо двома видами перців на свій смак.
  • Коли гарбуз присмачений приправами, відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Рекомендується пару раз перемішати кубики в процесі запікання. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Ольга

    Гарбуз вийшов смачний, але злегка водянистий. В принципі рецепт хороший, але потрібно під себе удосконалити) спасибі. Сніданок пройшов на УРА!

Залишити відповідь