Дуже цікавий рецепт запеченого гарбуза з цукровим піском, однак, готова страва має не тільки солодкий смак, але і солоний за рахунок правильно підібраних спецій. Кубики гарбуза можна їсти окремо, а можна подавати як гарнір до м’яса і птиці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 2 кг.
- Тростинний цукор ¼ ст.
- Масло вершкове 75 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець каєнський мелений за смаком
- Кориця за смаком
- Мускатний горіх за смаком
Кроки
- Основа страви – гарбуз, дуже важливо вибрати “правильний” плід. Найкраще підходять гарбузики середнього розміру і ні в якому разі непереспілі. Знімаємо з овоча шкірку, вирізаємо насіннєву частину і нарізаємо шматочками середнього розміру.
- Велике деко застилає листом пергаментного паперу для запікання і в один шар викладаємо гарбузові кубики. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі і змащуємо овоч.
- Наступним етапом посипаємо вміст дека тростинним цукровим піском і вирішуємо, яке блюдо ми готуємо: десертне або пряне.
- У разі якщо ви вирішили приготувати солодкий варіант – додаємо зовсім небагато солі, одну чайну ложку меленої кориці і мускатний горіх. Якщо ж вибір припав на пряність – щедро посипаємо шматочки сіллю і злегка приправляємо двома видами перців на свій смак.
- Коли гарбуз присмачений приправами, відправляємо в духовку приблизно на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Рекомендується пару раз перемішати кубики в процесі запікання. Приємного апетиту!
Гарбуз вийшов смачний, але злегка водянистий. В принципі рецепт хороший, але потрібно під себе удосконалити) спасибі. Сніданок пройшов на УРА!