Погодьтеся, в десертах з алкоголем є якийсь особливий шарм. Ніби ці ласощі виключно для дорослих. Особисто мені найбільше подобається поєднання алкоголю з терпким чорним шоколадом. Візьмемо для прикладу торт «Захер». Між іншим, нічим не гірше за смаком домашній шоколадний пиріг на червоному вині.
Рецептом цієї домашньої випічки зі мною поділилася сестричка. Вона дівчина зайнята, на складні десерти часу у неї немає. Напевно, тому пиріг на червоному вині повністю підходить для таких, як вона. Адже блюдо готується всього 30 хвилин. А який результат!
- Червоне вино 120 мл.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Розпушувач 13 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Какао 70 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- У каструлю з товстим дном перелийте вино. Туди ж відправте кубики розм’якшеного масла, цукор і какао-порошок. Поставте каструлю на слабкий вогонь.
- Суміш грійте, помішуючи до тих пір, поки масло повністю не розтане. Через 1,5 хвилини однорідну суміш зніміть з вогню. 120 мл шоколадно-винної маси перелийте в стакан.
- Іншу масу перелийте в глибоку миску. Просійте до неї борошно, змішайте все віночком або міксером до однорідності. Тепер по черзі вбийте в масу яйця. Гарненько розмішуйте при цьому.
- Під кінець готування тіста додайте в нього розпушувач. Вимісити тісто до відносно рідкої однорідної консистенції. Форму для випікання діаметром 23-25 см змастіть маслом.
- Присипте форму борошном і перелийте в неї тісто. Готуйте пиріг в розігрітій до 180 ° C духовці 30 хвилин. Готовність пирога перевірте зубочисткою.
- Готовий пиріг дістаньте з духовки, але не поспішайте виймати з форми. Перемістіть його на тарілку через хвилин 15 при кімнатній температурі. А поки дерев’яною шпажкою зробіть проколи.
- Тепер полийте пиріг припасеної глазур’ю зі стаканчика. Коли він трохи охолоне, звільніть пиріг від форми. До слова, якщо глазур загусла за цей час, розтопити її можна на водяній бані.
У шоколадний пиріг на червоному вині зазвичай додаю сухе або напівсухе. Воно в нашому будинку водиться частіше. Але ви за бажанням можете додати і напівсолодке вино. До слова, в оригінальному рецепті цукру вказано 300 г.як на мене, десерт виходить занадто солодким. Але ви можете додати стільки, скільки вашій душі завгодно. Удачі!