Італія подарувала нам безліч приголомшливих десертів. Серед них панна-котта, тірамісу, капрезе, амаретті, панфорте, біскотті. Від одних тільки назв слинки течуть! Хочеться миттю побігти в найближчу кондитерську. Але навіщо? Сьогодні всі ці десерти можна приготувати в домашніх умовах.
Я весь рік терпляче чекаю літній сезон, тому що знаю, що смачніше малиновою панна-котти нічого немає! Цей яскравий десерт в порційних креманках або звичайних склянках любить вся сім’я!
малинова панна-котта.
Як готується швидка малинова панна-котта в домашніх умовах
Ви можете формувати панна-котту з малиною по-різному. Наприклад, нижній шар зробити вершковим, а верхній — ягідним. Щоб була чітко видна межа між шарами, доведеться готувати десерт в два етапи. Спершу повинен застигнути нижній шар, а потім тільки можна додавати верхній.
- Желатин 3 ч. л.
- Вода ⅓ ст.
- Малина 200 гр.
- Цукрова пудра 3 ст. л.
- Вершки 50 мл.
- Вершковий сир 250 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Ванільний цукор 1 ст. л.
- Залийте желатин холодною водою.
- Малину гарненько промийте, змішайте з цукровою пудрою і подрібніть в блендері. Після цього перетріть пюре через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.
- Вершки 20% змішайте з вершковим сиром, цукром і ванільним цукром. Поставте суміш на вогонь на 1-2 хвилини.
- Тим часом розтопіть желатин в мікрохвильовці. Теплу желатинову суміш влийте в теплу вершкову суміш і ретельно перемішайте. Залиште на 5 хвилин охолонути.
- У посуд для подачі налийте спершу малинову масу, а потім – вершково-желатинову суміш. Приберіть десерт в холодильник на кілька годин до повного застигання.
Прикрасити десерт можна цілими ягодами, листочками м’яти або навіть шоколадною стружкою. Чи варто говорити про те, що італійську панна-котту можна готувати і з іншими ягодами (полуницею, смородиною) або навіть зовсім без них. А ви пробували цей десерт по-італійськи?