Швидка малинова панна-котта в домашніх умовах

Італія подарувала нам безліч приголомшливих десертів. Серед них панна-котта, тірамісу, капрезе, амаретті, панфорте, біскотті. Від одних тільки назв слинки течуть! Хочеться миттю побігти в найближчу кондитерську. Але навіщо? Сьогодні всі ці десерти можна приготувати в домашніх умовах.

Я весь рік терпляче чекаю літній сезон, тому що знаю, що смачніше малиновою панна-котти нічого немає! Цей яскравий десерт в порційних креманках або звичайних склянках любить вся сім’я!
малинова панна-котта.

Як готується швидка малинова панна-котта в домашніх умовах

Ви можете формувати панна-котту з малиною по-різному. Наприклад, нижній шар зробити вершковим, а верхній — ягідним. Щоб була чітко видна межа між шарами, доведеться готувати десерт в два етапи. Спершу повинен застигнути нижній шар, а потім тільки можна додавати верхній.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Залийте желатин холодною водою.
  • Малину гарненько промийте, змішайте з цукровою пудрою і подрібніть в блендері. Після цього перетріть пюре через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.
  • Вершки 20% змішайте з вершковим сиром, цукром і ванільним цукром. Поставте суміш на вогонь на 1-2 хвилини.
  • Тим часом розтопіть желатин в мікрохвильовці. Теплу желатинову суміш влийте в теплу вершкову суміш і ретельно перемішайте. Залиште на 5 хвилин охолонути.
  • У посуд для подачі налийте спершу малинову масу, а потім – вершково-желатинову суміш. Приберіть десерт в холодильник на кілька годин до повного застигання.

Прикрасити десерт можна цілими ягодами, листочками м’яти або навіть шоколадною стружкою. Чи варто говорити про те, що італійську панна-котту можна готувати і з іншими ягодами (полуницею, смородиною) або навіть зовсім без них. А ви пробували цей десерт по-італійськи?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь