Швидкі мариновані яблука на зиму

Всі зимові свята родичі та друзі одностайно хочуть святкувати у нас. Вся справа в тому, що до гарячих м’ясних страв часто додаю мариновані яблука як гарнір. Запечений птах з таким доповненням — це ефектна та смачна страва, яку ніде не знайдеш!

Безумовно, я заготовляю яблука на зиму не тільки заради м’яса. Ця страва може бути прекрасною закускою, основним інгредієнтом для приготування соусів чи навіть десертів. У процесі консервації фрукт не стає надто м’яким. Яблука збережуть свою текстуру і будуть хрумкими.

Як приготувати швидкі мариновані яблука на зиму

Колір та розмір яблука для консервації значення не має. Головне, щоб вони були твердими та міцними, перестиглі фрукти тут не підійдуть. Беріть будь-які сорти, які вам подобаються, і приступайте до заготівлі яблук!

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
30 хвДрук
  • У 2 л води розчиніть лимонну кислоту. Очистіть яблука від серцевини, розріжте на 4-6 частин і опустіть у підкислену воду.
  • У кожну банку розкладете по 2 горошини запашного перцю і по 3 бутони гвоздики.
  • Злийте з яблук кислу воду, а шматочки фруктів укладіть у банки.
  • Залийте яблука окропом, накрийте банки кришками і залиште на 5 хвилин.
  • Злийте з банок воду, додайте до неї цукор, оцет і корицю. Перемішайте інгредієнти та доведіть маринад до кипіння.
  • Розлийте киплячий маринад по банках, закрутіть кришки. Переверніть, укутайте і дайте охолонути консервації.

Якщо на кухні є яблучний оцет 6 %, то краще використовувати його для консервації яблук. У такому разі вам знадобиться не 200 мл, а 300 мл. Зазначені інгредієнти розраховані на 7-8 банок об’ємом 0,7 л. Цієї кількості продуктів вистачить на 5 літрових банок або на 10 півлітрових. Не забудьте заздалегідь простерилізувати банки та кришки, щоб солодка консервація не зіпсувалася.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь