Вершково-сирний соус, приготований з додаванням білого вина, мускатного горіха і часнику, – відмінна добавка до всіляких видів картоплі — картоплі-пай або фрі, нагетсів з коренеплодів або до пюре. Готується він нескладно і неймовірно смачний.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 50 гр.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Молоко коров’яче 2 ст.
- Сир твердий 150 гр.
- Часник 2 зубці
- Вино біле 1 ст. л.
- Горіх мускатний мелений 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лист лавровий за смаком
- Гвоздика 1 шт.
Кроки
- Масло рубають кубиками і розтоплюють в сотейнику.
- Потроху додають в розігріте масло борошно і ретельно вимішують масу.
- Поступово заливають в сотейник молоко і продовжують добре мішати, щоб компоненти суміші з’єдналися.
- У соус кладуть спеції, солять і варять при повільному нагріванні близько 10 хвилин. Після дістають з соусу лист лавра і бутончік гвоздики.
- У соус всипають тонку стружку сиру і готують ще кілька хвилин, щоб шматочки сиру повністю розчинилися.
- Далі в соус додають вино і дуже дрібно нарубані зубки часнику, готують ще 3 хвилини, а після дають трохи охолонути, і коли він почне густіти, подають до страв з картоплі.