Рецепт синнабонів став популярним ще в минулому столітті! Американська мережа ресторанів швидкого харчування «Cinnabon» прославилася приготуванням булочок із корицею під вершковим кремом. Тепер їх можна приготувати самостійно! Особливістю синнабонів є велика кількість кориці та коричневого цукру в начинці, а також у ніжному вершковому кремі. Його роблять на основі вершків, вершкового сиру або олії з цукровою пудрою. У начинку можна додавати будь-що. Наприклад, подрібнений фундук!
При приготуванні синнабонів кладіть у тісто менше цукру та вершкового масла. Так булочки будуть менш калорійними.
- Тісто листкове дріжджове 400 гр.
- Вершки ½ ст.
- Фундук 100 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Вершковий сир 100 гр.
- Тростинний цукор 100 гр.
- Кориця 3 ст. л.
- Цукрова пудра 2 ст. л.
- Підготуйте всі інгредієнти та розкладіть їх на столі для зручності. Залиште вершкове масло в кімнатній температурі на деякий час, воно має розм’якшитися. Поставте духовку на розігрів до 180°С.
- Подрібніть цілісні горіхи на дрібну крихту за допомогою блендера. Для начинки ідеально підійде подрібнений фундук.
- В окремій ємності змішайте коричневий цукор та корицю.
- На чистій, посипаній борошном поверхні тонким шаром розкотіть листкове тісто. Посипте тісто борошном і змастіть вершковим маслом.
- Посипте пласт тіста сумішшю коричневого цукру та кориці. Зверху посипте подрібненим фундуком та рівномірно розподіліть начинку.
- Згорніть пласт тіста з начинкою в рулет і наріжте його шматочками рівного розміру.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть заготовки синобонів бічним зрізом вгору, додавши їм округлу форму.
- У ємності блендера змішайте усі інгредієнти для ніжного крему. Для цього візьміть вершковий сир, вершки, олію та цукрову пудру.
- Випікайте синобони в розігрітій до 180 С духовці протягом 25 хвилин.
- Витягніть форму з духовки після того, як сінабони будуть готові, і залиште їх остигати. Потім булочки полийте вершковим кремом.
Гарно викладіть синобони на тарілку. Додайте ще трохи горіхів зверху на ніжний крем. Подавайте булочки до чаю. Смачного!