Свинячі ніжки найчастіше використовують для варіння холодцю, так як на них він виходить смачним і наваристим, тому в даній статті розглянемо, скільки по часу як правильно варити свинячі ніжки, щоб вони приготувалися, м’ясо вийшло смачним і з них вийшов хороший наваристий бульйон.
Скільки варити свинячі ніжки?
Час варіння свинячих ніг в каструлі досить довгий, так як їх потрібно варити на слабкому вогні, м’ясо повинно добре провариться (почати відділятися від кістки), а з кісток повинен вийде хороший наваристий бульйон:
- Скільки варити свинячі ніжки? У середньому свинячі ніжки (копита) потрібно варити 4-5 годин після закипання води в каструлі, поки м’ясо не почне відділятися від кістки.
- Скільки варити свинячі ніжки в мультиварці? В мультиварці свинячі ніжки необхідно варити в середньому 6 годин у режимі «Тушення».
Дізнавшись, скільки часу варити свинячі ніжки до готовності, розглянемо далі, як їх підготувати до варіння і сам процес приготування, щоб в результаті вони вийшли смачними і ніжними.
Як варити свинячі ніжки в каструлі?
Класичним способом приготування свинячих ніжок є їх варіння в каструлі. Розглянемо покроково, як варити свинячі ніжки на холодець в каструлі:
- Свинячі ноги 2 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода 2 л.
- Сіль 1-1.5 ч. л
- Лавровий лист 1.2 шт.
- Першим ділом ніжки необхідно підготувати до варінні: їх ретельно промивають у теплій воді, з допомогою ножа або щітки для продуктів зчищають всі видимі забруднення, після чого повторно промивають.
- Промиті і почищені свинячі ніжки далі потрібно замочити у звичайній холодній воді на 2 години, після чого повторно промити.
- Після підготовки приступаємо до самої варінні: кладемо свинячі ніжки в каструлю і заливаємо холодною водою (вода повинна бути вище рівня ніжок на 6-10 см) і на великому вогні доводимо воду до кипіння.
- Після закипання води, зменшуємо вогонь на мінімум (вода не повинна сильно кипіти), знімаємо утворилася на поверхні води пінку і варимо ніжки протягом 4-5 годин, прикривши каструлю кришкою.
- Через 2-3 години варіння додаємо сіль за смаком, спеції (лавровий лист, перець горошком, чорний і запашний), а також почищені цибулину і моркву.
- По закінченню варіння (коли м’ясо почне відставати від кістки), відставляємо каструлю з вогню і даємо бульйону з ніжки настоятися і охолонути.
- Далі варені свинячі ніжки можна використовувати для приготування інших страв або зробити холодець, відокремивши від них м’ясо, подрібнивши його і заливши бульйоном, в якому вони варилися.
У висновку можна відзначити, що знаючи, скільки і як варити свинячі ніжки (копитця) в каструлі, Ви зможете приготувати смачний наваристий холодець або інше блюдо з свинячих ніжок. Свої відгуки та корисні поради, як варити свинячі ноги, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.