Скільки і як варити свинячі ніжки?

скільки варити свинячі ноги

Свинячі ніжки найчастіше використовують для варіння холодцю, так як на них він виходить смачним і наваристим, тому в даній статті розглянемо, скільки по часу як правильно варити свинячі ніжки, щоб вони приготувалися, м’ясо вийшло смачним і з них вийшов хороший наваристий бульйон.

Скільки варити свинячі ніжки?

Час варіння свинячих ніг в каструлі досить довгий, так як їх потрібно варити на слабкому вогні, м’ясо повинно добре провариться (почати відділятися від кістки), а з кісток повинен вийде хороший наваристий бульйон:

  • Скільки варити свинячі ніжки? У середньому свинячі ніжки (копита) потрібно варити 4-5 годин після закипання води в каструлі, поки м’ясо не почне відділятися від кістки.
  • Скільки варити свинячі ніжки в мультиварці? В мультиварці свинячі ніжки необхідно варити в середньому 6 годин у режимі «Тушення».

Дізнавшись, скільки часу варити свинячі ніжки до готовності, розглянемо далі, як їх підготувати до варіння і сам процес приготування, щоб в результаті вони вийшли смачними і ніжними.

Як варити свинячі ніжки в каструлі?

  • Інгредієнти: свинячі ніжки – 2 шт, вода – 2 л, сіль – 1-1,5 ч. л., лавровий лист – 1-2 шт., перець чорний горошком – 3-4 шт, цибуля – 1 шт, морква – 1 шт.
  • Загальний час приготування: 6 годин 30 хвилин, час підготовки: 2 години, час варіння: 4 години 30 хвилин.
  • Калорійність: 216 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Слов’янська. Тип страви: м’ясне блюдо. Кількість порцій: 2.

Класичним способом приготування свинячих ніжок є їх варіння в каструлі. Розглянемо покроково, як варити свинячі ніжки на холодець в каструлі:

  1. Першим ділом ніжки необхідно підготувати до варінні: їх ретельно промивають у теплій воді, з допомогою ножа або щітки для продуктів зчищають всі видимі забруднення, після чого повторно промивають.
  2. Промиті і почищені свинячі ніжки далі потрібно замочити у звичайній холодній воді на 2 години, після чого повторно промити.
  3. Після підготовки приступаємо до самої варінні: кладемо свинячі ніжки в каструлю і заливаємо холодною водою (вода повинна бути вище рівня ніжок на 6-10 см) і на великому вогні доводимо воду до кипіння.
  4. Після закипання води, зменшуємо вогонь на мінімум (вода не повинна сильно кипіти), знімаємо утворилася на поверхні води пінку і варимо ніжки протягом 4-5 годин, прикривши каструлю кришкою.
  5. Через 2-3 години варіння додаємо сіль за смаком, спеції (лавровий лист, перець горошком, чорний і запашний), а також почищені цибулину і моркву.
  6. По закінченню варіння (коли м’ясо почне відставати від кістки), відставляємо каструлю з вогню і даємо бульйону з ніжки настоятися і охолонути.
  7. Далі варені свинячі ніжки можна використовувати для приготування інших страв або зробити холодець, відокремивши від них м’ясо, подрібнивши його і заливши бульйоном, в якому вони варилися.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки і як варити свинячі ніжки (копитця) в каструлі, Ви зможете приготувати смачний наваристий холодець або інше блюдо з свинячих ніжок. Свої відгуки та корисні поради, як варити свинячі ноги, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 216 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь