Щоб купити таку рибку на ринку, потрібно досить багато грошей, тому краще купити свіжоморожену і засолити кету самостійно вдома. Зробимо її максимально смачною на смак, ніжною і жирненькой, щоб можна було порадувати гостей або друзів за святковим столом.
Кета виходить схожою на сьомгу, завдяки секретному інгредієнту, а саме коньяку. Пробуйте і діліться своїми враженнями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кета 1 шт.
- Маринад на 1 літр води
- Сіль 1.5 ст.л.
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Коньяк 1 ст.л.
- Рослинна олія
На порцію
Калорії: 78 ккал
Білки: 8.32 г
Жири: 4.77 г
Вуглеводи: 0.16 г
Кроки
- Свіжомороженій рибі дайте відтанути, але щоб вона злегка все ж була заморожена. Так легше її буде обробляти. Розкрийте черевце, Видаліть всі кишки і інші непотрібності. Зріжте плавнички і голову. Також обробити кету на філе і видаліть всі кісточки. Як тільки філешкі будуть готові, розділіть їх ножем на брусочки.
- Далі за планом приготуйте розсіл. З розрахунку беріть 1 літр окропу, засипте цукор (2 ст.л), чорний перець горошком (2 шт.) і сіль (1,5 ст. л). Розмішайте і дайте йому охолонути. А після внесіть коньяк, для своєрідного смаку, щоб вийшла вона ніби сьомга, саме ця родзинка дає такий смак. Потім засипте рибку в маринад і дайте їй в ньому поплавати протягом 20 хвилин, потрібно щоб шматочки були не дуже товстими, як показано на фото.
- Витягніть брусочки кети за допомогою шумівки і дайте їм обсохнути на паперових рушниках.
- Викладіть рибку шарами в контейнер, змащуючи кожен шар рослинною олією.
- Потім охолодіть червону рибу на 1 годину і все, готово! Подавайте до столу як закуску або як доповнення до другої страви. Приємних відкриттів!
Ось така малосольна сьомга за ціною кети вийшла! Красива і смачнюча!