Смачні малосольні огірки в банці в холодній воді

Малосольні огірки в банці — хороша закуска, прекрасно підходить до вареної або смаженому картоплі. Особливою популярністю користуються хрусткі огірочки з часником, ароматними зеленими травами і гострими спеціями. Представлені рецепти розраховані на 3-літровий слоїк, і готуються огірки в холодній воді.

Малосольні огірки з ароматними травами

Зеленці можуть солитись в банці від 24 годин до 3 діб. Все залежить від бажаного результату.

Інгредієнти:

  • огірки — 2-2,5 кг;
  • холодна вода — 1,5 л;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • кріп — 3-4 парасольки;
  • листя хрону — 2 шт.;
  • смородиновий лист — 3 шт.;
  • листочки вишні — 3 шт.

Приготування:

  • Огірки зібрати, промити і залити холодною водою, витримати 2-3 години.
  • У холодній воді розчинити вказану кількість солі.

  • Обрізати огірочків «попки». У великих плодів по центру зробити невеликий прокол, щоб вони швидше просолились.
  • Очищені зубчики часнику нашаткувати скибочками, щоб овоч віддав швидше смак, аромат зеленцам.

  • У чисту тару укласти кріп та інші ароматні трави за рецептом.
  • Щільно скласти великі огірки.
  • Перший шар пересипати подрібненим часником.
  • Продовжити наповнення банки зеленцями.

  • Зверху покласти часник, парасолька кропу.
  • Закрити аркушем хрону.

  • Залити підготовленою солоною водою.
  • Після закрити простий кришкою, прибрати в тепло на добу, і можна вживати як закуску.

Хрусткі огірочки

Малосольні огірки в банці — зручний спосіб приготування смачної закуски до столу. Робиться протягом 2 діб, а для маринаду використовується холодна вода. Розсіл розрахований на 3-літровий слоїк. Обов’язково спробуйте зробити ароматні огірочки.

Інгредієнти:

  • огірки — скільки увійде в банку;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л.;
  • вода холодна — 1,5 л;
  • перець чилі — 1 стручок;
  • перець горошком за смаком;
  • часник — 5-7 зубчиків;
  • ароматні трави (листя хрону, смородини, вишні, парасольки кропу) за смаком.

Приготування:

  • Молоді свіжі огірки промити, витримати кілька годин у холодній воді.
  • Видалити ножем кінчики для кращого просолювання.

  • У тару для засолювання викласти ароматні трави.
  • Нашаткувати дрібно часникові часточки, додати ½ гіркого перцю.

  • Викласти огірки.
  • Знову – часник, гіркий перець і ароматні трави.
  • Доверху набити огірками і закрити їх свіжими парасольками кропу.

  • У зазначеній кількості рідини розчинити сіль. Залити огірки, закрити.

Прибрати на 2 доби в темне тепле місце. Через зазначений час зеленці використовують за призначенням.

Огірки з зеленню і часником

За представленим рецептом малосольні огірки в банках виходять дуже смачними і ароматними. І все це завдяки наявності великої кількості зелені, дрібно рубаного часнику. Соляться зеленці в холодній воді, виходять дуже хрусткими.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • парасольки кропу — 10-15 шт.;
  • кухонна сіль — 2 ст. л.;
  • листя вишні — 5-6 шт.;
  • хрін (листя) — 1 шт.;
  • огірки — 2-2,5 кг;
  • часник — 6 великих часточок;
  • чилі — 1 шт.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець горошком — 15-20 шт.;
  • вода бутильована — 1,5 л.

Приготування:

  • В невелику банку налити трохи води і висипати в неї кам’яну сіль. Розчинити, прибравши в бік.
  • В чисту ємність помістити велику кількість парасольок кропу.
  • Додати вишневе листя за смаком.

  • Розламати лист хрону на 2-3 частини і відправити в тару. Щільно утрамбувати.
  • Викласти перший огірковий шар. Попередньо плоди миють, витримують кілька годин у воді.
  • Поверх розсипати нашатковану скибочками або пропущений через прес часник.

  • Гострий перець розрізати на 2 частини. Одну з частин разом з насінням опустити всередину банки.
  • Додати лавровий лист і гіркий перець горошком.
  • Заповнити банку огірками доверху.
  • Залити заздалегідь приготовленим холодним сольовим розчином. Додати ще води, приблизно 1,5 літра.

  • Поверх закрити огірочки парасольками пахучого кропу.

У закритому вигляді витримати добу в теплі. Подавати до відвареної або смаженій картоплі.

Пряні малосольні огірочки

Малосольні огірки в банці по представленому рецептом виходять дуже смачними, пікантними. Основна відмінність — готуються не в холодній воді, а в охолодженому розсолі, який розрахований на 3-літрову банку.

Інгредієнти:

  • огірки — 2-2,5 кг;
  • молодий часник — 3 маленькі головки;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • перець горошком запашний — 10 шт.;
  • листя вишні — 10 шт.;
  • листя хрону за смаком;
  • вода кип’ячена (охолоджена) — 1,5 л;
  • сіль поварена — 3 ст. л.

Приготування:

  • Огірки промити, замочити в холодній воді (свіжозібрані не потрібно).
  • Воду вилити в каструлю, всипати сіль. Поставити на плиту, довести до кипіння. Остудити до кімнатної температури.

  • У скляну банку на дно визначити листя хрону.
  • У огірків видалити «попки». Овочі щільно утрамбувати в банку.
  • Молодий часник розрізати на кілька частин. Додати до банки разом з лавровими і вишневими листям.

  • Висипати запашний перець.
  • Вкрити листям хрону.

  • Залити розсолом.

Закриту закуску витримати в теплі 10 годин. Поставити в холодильник. Через добу огірки придатні до вживання.

Огірки солодко-солоні в банці

Для приготування малосольних огірків в банці буде потрібно мінімум інгредієнтів і ароматних трав, які можна регулювати за смаком. Зеленці соляться в холодній воді.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • холодна кип’ячена вода — 1,5 л;
  • огірки — 1,5-2 кг;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль кам’яна без гірки — 3 ст. л.;
  • листя хрону за смаком;
  • часник — 6 зубчиків;
  • парасольки кропу — 4-5 шт.

Приготування:

  • Відміряти воду, вилити в глибоку миску. Розчинити сіль, цукор.
  • Листя хрону розділити на великі шматки.
  • Очищені зубчики часнику нарізати невеликими скибочками. У банку покласти ароматні трави за рецептом.
  • Помістити щільно підготовлені огірки. Для швидкого соління кожен примірник проткнути ножем або виделкою.

  • У банку залити розсолом, а горлечко прикрити марлею.
  • Прибрати в тепле темне місце на 10-12 годин. Спробувати на смак і при необхідності помістити в холодильник ще на добу.

Малосольні огірочки з листям смородини

Готуються огірочки швидко, а виходять дуже смачними. Готову закуску обов’язково зберігають у холодильнику.

Інгредієнти:

  • свіжі огірки — 2 кг;
  • листя хрону — 2 шт.;
  • смородинові листя — 6 шт.;
  • суцвіття кропу — 2 шт.;
  • вишневі листя — 6 шт.;
  • сіль кам’яна — 3 ст. л.;
  • часник — 1 головки;
  • лавровий лист — 4 шт.;
  • перець чорний — 10-15 горошин;
  • холодна вода — 1,5-2 л.

Приготування:

  • Огірки промити. Видалити кінчики з 2 сторін.
  • На дно банки відправити кілька лаврових листочків. Висипати перець горошком.

  • Розірвати руками ароматне листя.
  • Розрізати ½ частину головки часнику.
  • Щільно викласти одним шаром огірки.

  • Додати спеції, ароматні трави.
  • Скласти інші зеленці.
  • Сіль висипати в миску. Додати літр води. Вилити в банку і залити холодною водою так, щоб вона повністю приховала вміст.

  • Закрити і збовтати.
  • Витримати закуску добу в теплі, після перенести в холод.

Малосольні огірки в мінералці

Огірки готуються до холодної мінеральної води. Аналогічним чином можна приготувати малосольні огірки в 3-літровій банці.

Інгредієнти:

  • огірки свіжі — 1 кг;
  • мінеральна вода з газом — 1 л;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л.;
  • зелень, листя хрону за смаком;
  • часник — 7 часточок.

Приготування:

  1. Листя хрону промити, розрізати на великі частини.
  2. З кропом вчинити аналогічно. Можна брати не тільки листя, але і гілочки. Вони додадуть закуски дуже яскравий аромат. Надіслати відповідну за розмірами тару.
  3. Часник розчавити ножем.
  4. Огірки промити, видалити «попки».
  5. Відміряти зазначену кількість мінеральної води кімнатної температури.
  6. Додати велику сіль, розмішати.
  7. На зелень щільно укласти зеленці.
  8. Залити солоною мінеральною водою.
  9. Накрити плоскою тарілкою.
  10. Поставити невеликий гніт, щоб плоди були в розсолі і не спливали.
  11. Витримати в теплі 8-10 годин.
  12. Через зазначений час гніт зняти, спробувати на смак. Чим довше зеленці знаходяться в розчині, тим солоніше вони стають.

Малосольні огірки в банках, приготовані в холодній воді, — універсальна закуска з літній час. Робиться легко і швидко, а виходить дуже смачною, ароматною. У представлених рецептах розсіл розрахований на 3-літрову банку.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь