Смачний полуничний Мохіто з лимоном і м’ятою на зиму

Ще один простий рецепт неймовірно смачного полуничного компоту з додаванням лимона і м’яти. Ці 3 інгредієнта – полуниця, м’ята і лимон – немов створені один для одного: смак виходить дуже яскравим, свіжим, насиченим. Лимон можна замінити на лайм за бажанням – тоді відріжте 3 колечка цього фрукта.

Готувати компот потрібно в 2 етапи. Спочатку ви заливаєте полуницю, лимон і м’яту окропом, щоб вони настоялися і надали воді смак, а потім вже проварюєте цю воду з цукром. Ягідки полуниці в цьому компоті залишаються цільними, набуваючи при цьому додаткові нотки смаку від лимона і м’яти. Із зазначеного числа продуктів вийде 3 літри компоту.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Каструлю наповніть водою і відправте на плиту, щоб водичка закипіла.
  • Полуницю промийте прохолодною водою і переберіть. Видаліть все сміття і плодоніжки.
  • Також обполосніть лимон. Насухо витріть його серветками і відріжте 2 колечка.
  • У трилітрову банку викладіть ягоди полуниці, лимон і м’яту. Залийте окропом і накрийте кришкою.
  • Через 30-40 хвилин за допомогою капронової кришки з отворами злийте воду з банки в порожню каструлю, додайте цукор, перемішайте і відправте на плиту варити сироп.
  • Після того, як сиропчик закипить, варіть його ще 2-3 хвилинки.
  • Готовий сироп залийте в банку до ягід, закрутіть кришкою.
  • Банку укутайте в теплу ковдру і поставте на кришку. Залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь