Ще один простий рецепт неймовірно смачного полуничного компоту з додаванням лимона і м’яти. Ці 3 інгредієнта – полуниця, м’ята і лимон – немов створені один для одного: смак виходить дуже яскравим, свіжим, насиченим. Лимон можна замінити на лайм за бажанням – тоді відріжте 3 колечка цього фрукта.
Готувати компот потрібно в 2 етапи. Спочатку ви заливаєте полуницю, лимон і м’яту окропом, щоб вони настоялися і надали воді смак, а потім вже проварюєте цю воду з цукром. Ягідки полуниці в цьому компоті залишаються цільними, набуваючи при цьому додаткові нотки смаку від лимона і м’яти. Із зазначеного числа продуктів вийде 3 літри компоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 500 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Лимон 2 колечка
- М’ята свіжа 1 гілочка
- Вода
Кроки
- Каструлю наповніть водою і відправте на плиту, щоб водичка закипіла.
- Полуницю промийте прохолодною водою і переберіть. Видаліть все сміття і плодоніжки.
- Також обполосніть лимон. Насухо витріть його серветками і відріжте 2 колечка.
- У трилітрову банку викладіть ягоди полуниці, лимон і м’яту. Залийте окропом і накрийте кришкою.
- Через 30-40 хвилин за допомогою капронової кришки з отворами злийте воду з банки в порожню каструлю, додайте цукор, перемішайте і відправте на плиту варити сироп.
- Після того, як сиропчик закипить, варіть його ще 2-3 хвилинки.
- Готовий сироп залийте в банку до ягід, закрутіть кришкою.
- Банку укутайте в теплу ковдру і поставте на кришку. Залиште до повного охолодження.