Для всіх тих, хто бажає виключити зі свого раціону шкідливі солодощі – є рішення. Готуємо солодкі і корисні цукати з яскравого гарбуза – це відмінна альтернатива всім покупним ласощам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 1 ст.
- Цукрова пудра 100 гр.
Кроки
- Насамперед готуємо сироп: в глибокій ємності з’єднуємо один кілограм цукрового піску і стакан фільтрованої води.
- Основний інгредієнт – гарбуз, ретельно промиваємо і даємо час обсохнути. Після, знімаємо шкірку, видаляємо частину з насінням і відрізаємо шматок вагою 1 кілограм.
- Суміш води і цукру поміщаємо на плиту.
- На середньому вогні доводимо сироп до кипіння і відразу зменшуємо полум’я – варимо до загустіння.
- М’якоть оранжевого плоду нарізаємо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.
- У загуслий сироп обережно засипаємо гарбузові кубики і розмішуємо таким чином, щоб гаряча суміш покрила весь плід.
- Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.
- Після закінчення часу знімаємо тару з вогню і настоюємо майбутні цукати в солодкій заливці одну добу.
- Через 24 години зливаємо вміст каструлі в друшляк.
- Просочені цукровим піском шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментом, і залишаємо у вимкненій духовій шафі на дві доби – підсушуємо.
- Через два дні кубики з гарбуза починають нагадувати маленькі цукерки.
- Обвалюємо цукати в цукровій пудрі.
Готовий десерт зберігаємо в скляній тарі.Приємного апетиту!
Отличные цукаты получаются, надо в следующем году посадить тыкву и наделать такой вкусноты.