Солодкі цукати з гарбуза в домашніх умовах

Солодкі цукати з гарбуза в домашніх умовах

Для всіх тих, хто бажає виключити зі свого раціону шкідливі солодощі – є рішення. Готуємо солодкі і корисні цукати з яскравого гарбуза – це відмінна альтернатива всім покупним ласощам.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
72 год 30 хвДрук
  • Насамперед готуємо сироп: в глибокій ємності з’єднуємо один кілограм цукрового піску і стакан фільтрованої води.
  • Основний інгредієнт – гарбуз, ретельно промиваємо і даємо час обсохнути. Після, знімаємо шкірку, видаляємо частину з насінням і відрізаємо шматок вагою 1 кілограм.
  • Суміш води і цукру поміщаємо на плиту.
  • На середньому вогні доводимо сироп до кипіння і відразу зменшуємо полум’я – варимо до загустіння.
  • М’якоть оранжевого плоду нарізаємо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.
  • У загуслий сироп обережно засипаємо гарбузові кубики і розмішуємо таким чином, щоб гаряча суміш покрила весь плід.
  • Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.
  • Після закінчення часу знімаємо тару з вогню і настоюємо майбутні цукати в солодкій заливці одну добу.
  • Через 24 години зливаємо вміст каструлі в друшляк.
  • Просочені цукровим піском шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментом, і залишаємо у вимкненій духовій шафі на дві доби – підсушуємо.
  • Через два дні кубики з гарбуза починають нагадувати маленькі цукерки.
  • Обвалюємо цукати в цукровій пудрі.

Готовий десерт зберігаємо в скляній тарі.Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Ольга Парфенова

    Отличные цукаты получаются, надо в следующем году посадить тыкву и наделать такой вкусноты.

Залишити відповідь