Спагетті з брокколі та мигдалем (Spagetti con crema di broccoli e mandorle tostate) – один вегетаріанських варіантів приготування спагетті, найпопулярнішого різновиду італійської пасти. Соус із брокколі у поєднанні з мигдалем дає дуже цікавий смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Спагеті 200 гр.
- Капуста брокколі 250 гр.
- Вершки 1-2 ст. л.
- Мигдаль солодкий 1 жменя
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Брокколі розібрати на суцвіття, промити. Закип’ятити воду, посолити та відварити брокколі до готовності. Але важливо не переварити, щоб броколі не втратили свій соковитий зелений колір. Готовність можна визначити, проткнувши суцвіття ножем. Якщо він досить вільно входить, то можна зливати воду. Трохи бульйону від броколі залишити для приготування соусу.
- За допомогою занурювального блендера перетворити брокколі на пюре. Додати вершки, оливкову олію і, при необхідності, бульйон від броколі, щоб досягти потрібної консистенції соусу. Додати сіль та чорний перець за смаком.
- Мигдаль промити, викласти на суху сковорідку і обсмажити кілька хвилин, постійно помішуючи, щоб горіхи не підгоріли. Як тільки він обсмажиться, викласти на обробну дошку та подрібнити, поки теплий.
- Відварити спагетті, згідно з інструкцією на упаковці, до стану аль денте. Злити воду і додати соус із броколі. Перемішати.
- Розкласти спагетті з броколі по порційним тарілкам і посипати зверху подрібненим мигдалем.