Лимонна кислота в варення з суниці є хорошим консервантом, який запобігає подальшому бродінню ягід. Приготоване з додаванням «лимонки» варення можна зберігати при будь-яких умовах, а на смакових якостях десерту присутність цього природного консерванту ніяк не відбивається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1.3 кг.
- Кислота лимонна 2 гр.
Кроки
- Зібрані ягоди переберіть, щоб прибрати сміття і зіпсовані сунички, звільніть їх від плодоніжок і листочків, якщо потрібно. Добре промийте і дайте стекти воді.
- Ягоди пересипте в емальований посуд або таз і засипте потрібною кількістю цукру, акуратно перемішавши, щоб запустити процес соковиділення. Накрити посуд з ягідною масою тканиною або марлею і залишити на кілька годин, щоб цукор розчинився.
- Поставити ємність на плиту і готуйте 15-20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою. Піну, яка з’являється при варінні, потрібно знімати.
- За 5 хвилин до закінчення варіння в масу додати лимонну кислоту і добре розмішати.
- Скласти варення в банки і закупорити.
Подавати солодкість краще до чаю з хлібом і маслом або до молочних десертів.