У цьому рецепті ягоди не проходять термічну обробку, і тому вся користь і смак свіжої суниці зберігається при консервації. Але при такому способі заготівлі потрібно брати цукру в два рази більше, ніж ягід, щоб десерт добре зберігався.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 1 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
Кроки
- Суницю перебираємо, щоб не попалося зелених або зіпсованих ягід, а також будь-якого сміття.
- Перетворюємо ягоди в пюре, причому для цього можна використовувати толкушку, блендер або перекрутити їх через м’ясорубку.
- Перетираючи ягоди, засипати в масу невеликими порціями вказаний обсяг цукру.
- Банки простерилізувати, кришки обдати окропом.
- Скласти масу в баночки і зберігати в прохолодному місці.
Приємного апетиту!