Давно мріяла приготувати свинячі ребра. Але, як на зло, на ринку знайти хороші не виходило. То жирні занадто, то суцільні кістки. А тут така удача! Свекруха передала з села домашні, м’ясисті такі і свіженькі. У мене для них є особливий рецепт. Буду запікати свинячі ребра в соєвому соусі разом з айвою і болгарським перцем.
Ідею підказала мамина подруга, яка щороку пригощає нас тим самим терпкуватим фруктом. Ми айву не сильно любимо, хоч і знаємо про її користь. А для варення замало плодів. Тому додаємо в різні страви. І реберця з нею вийшли відмінні. Шкода, частіше не виходить готувати.
- Свинячі ребра 600 гр.
- Айва 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для маринаду змішайте соєвий соус, лимонний сік, цукор і 2 ст.л. соняшникової олії.
- Розріжте ребра на порційні шматки, складіть у форму для випікання і залийте маринадом. Залиште на 40-60 хвилин, перевертаючи кожні 10 хвилин.
- Очистіть цибулю, у перцю і айви видаліть серцевину. Наріжте плоди скибочками. Дістаньте ребра з форми і викладіть в маринад підготовлені продукти. Посоліть і перемішайте.
- Розкладіть ребра на овочевій подушці, поперчіть і змастіть соняшниковою олією. Надішліть блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Завдяки подушці з овочів і айви м’ясо залишається соковитим, воно прекрасно відходить від кістки. Та й нарізка відмінно просочилася м’ясним соком. Блюдо виглядає приголомшливо, а божественний аромат не дає засумніватися в його смакових якостях ні на секунду. І пам’ятайте, вибирайте тільки якісні м’ясисті ребра. Від цього залежить успіх!