Любов до запечених свинячих ребер моєму чоловікові прищепила його мати. У неї, здається, на кожне свято особливий рецепт. А свої фірмові реберця зі шпинатом моя дорога родичка готує мало не з закритими очима. Звичайно, адже цій страві більше 40 років. А я, щоб порадувати чоловіка, вивчила інший рецепт. Мої свинячі ребра з медом в духовці він нахвалює голосніше маминих.
Вважаю, що своїм успіхом ребра в глазурі зобов’язані саме маринаду. Він складається з інгредієнтів, які в одній страві зустрічаються рідко: мед, кетчуп, соус барбекю і апельсиновий сік. Звичайно, не варто забувати і про прянощі. Давайте все по порядку!
Як приготувати свинячі ребра з медом в духовці
Маринад для ребер я роблю на основі бульйонного кубика. Звичайно, якщо ви принципово не використовуєте даний продукт, можете замінити його 100 мл натурального м’ясного бульйону. А ще вам знадобиться свіжовичавлений апельсиновий сік. Магазинний не підійде, адже в ньому немає кислинки. Готові приступити?
- Свинячі ребра 1 кг.
- Вода 100 мл.
- Мед квітковий 4 ст. л.
- Кетчуп 60 гр.
- Соус барбекю 40 гр.
- Апельсин ½ шт.
- Чебрець 1 ст. л.
- Розмарин 1 ст. л.
- Бульйонний кубик 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Свинячих ребер можете взяти трохи більше, необов’язково 1 кг. поділіть їх по два ребра або залиште шматок цілим. Натріть м’ясо сіллю, перцем і прянощами. Воду в сотейнику доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.
- В окропі розчиніть мед і бульйонний кубик. Перемішайте все. Потім в цю масу вмішайте кетчуп і соус барбекю. Останній можете не додавати, якщо його немає. Але саме соус барбекю надає реберцям знаменитий аромат.
- В сотейник також додайте апельсиновий сік. Перемішайте все. Ребра помістіть в форму для запікання. Залийте їх гарячим маринадом. Залиште заготовку на столі до повного охолодження.
- Далі відправте форму з ребрами в холодильник на ніч. Вранці потримайте її хвилин 20 при кімнатній температурі. Замариновані реберця готуйте в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину. Потім оберніть форму фольгою.
- Готуйте ребра при 180 градусах ще 50 хвилин. В процесі потрібно долити в форму води або апельсинового соку. Під кінець готування фольгу приберіть, дайте м’ясу підрум’янитися.
Готові ребра в пікантній глазурі подавайте теплими з гарніром зі смаженої картоплі. Так, блюдо важке, але дуже ситне. Як правило, чоловіки від нього в захваті. Якщо хочете нагодувати велику кількість гостей, скористайтеся цим рецептом!