Свинячі ребра з медом в духовці

Свинячі ребра з медом в духовці

Любов до запечених свинячих ребер моєму чоловікові прищепила його мати. У неї, здається, на кожне свято особливий рецепт. А свої фірмові реберця зі шпинатом моя дорога родичка готує мало не з закритими очима. Звичайно, адже цій страві більше 40 років. А я, щоб порадувати чоловіка, вивчила інший рецепт. Мої свинячі ребра з медом в духовці він нахвалює голосніше маминих.

Вважаю, що своїм успіхом ребра в глазурі зобов’язані саме маринаду. Він складається з інгредієнтів, які в одній страві зустрічаються рідко: мед, кетчуп, соус барбекю і апельсиновий сік. Звичайно, не варто забувати і про прянощі. Давайте все по порядку!

Як приготувати свинячі ребра з медом в духовці

Маринад для ребер я роблю на основі бульйонного кубика. Звичайно, якщо ви принципово не використовуєте даний продукт, можете замінити його 100 мл натурального м’ясного бульйону. А ще вам знадобиться свіжовичавлений апельсиновий сік. Магазинний не підійде, адже в ньому немає кислинки. Готові приступити?

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 25 хвДрук
  • Свинячих ребер можете взяти трохи більше, необов’язково 1 кг. поділіть їх по два ребра або залиште шматок цілим. Натріть м’ясо сіллю, перцем і прянощами. Воду в сотейнику доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.
  • В окропі розчиніть мед і бульйонний кубик. Перемішайте все. Потім в цю масу вмішайте кетчуп і соус барбекю. Останній можете не додавати, якщо його немає. Але саме соус барбекю надає реберцям знаменитий аромат.
  • В сотейник також додайте апельсиновий сік. Перемішайте все. Ребра помістіть в форму для запікання. Залийте їх гарячим маринадом. Залиште заготовку на столі до повного охолодження.
  • Далі відправте форму з ребрами в холодильник на ніч. Вранці потримайте її хвилин 20 при кімнатній температурі. Замариновані реберця готуйте в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину. Потім оберніть форму фольгою.
  • Готуйте ребра при 180 градусах ще 50 хвилин. В процесі потрібно долити в форму води або апельсинового соку. Під кінець готування фольгу приберіть, дайте м’ясу підрум’янитися.

Готові ребра в пікантній глазурі подавайте теплими з гарніром зі смаженої картоплі. Так, блюдо важке, але дуже ситне. Як правило, чоловіки від нього в захваті. Якщо хочете нагодувати велику кількість гостей, скористайтеся цим рецептом!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 103 оцінки, середнє 4.9 з 5 )
Залишити відповідь