Якось я поскаржилася свекрусі, що її онуки дуже погано снідають. На наступний же день вранці мама прийшла з 2 сумками продуктів. В одній принесла купу консервації, з якою і весь будинок за рік не впорається, а в іншій — покупки з ринку. У цей день вона готувала моїм школярам сніданок. І її сирні коржі з зеленню дійсно вдалися.
Особисто у мене з лишнім сиром розмова проста. Він або з’їдається мною всухом’ятку, або йде на запечені фаршировані яблука. Щось більш складне готувати з цього продукту просто немає бажання. Тому сирні коржі — це + 1 рецепт в скарбничку простих страв з сиру. Запам’ятовуйте!
- Кисломолочний сир 9% 300 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль за смаком
- Сода 1 ч. л.
- Петрушка 30 гр.
- Кефір 500 мл.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля зелена 30 гр.
- У глибокій ємності змішайте кефір кімнатної температури з яйцями. Посоліть і поперчіть суміш за смаком. Далі додайте в миску сир будь-якої жирності і рубану зелень.
- Просійте в ємність з рідкою масою борошно з содою. Знову все добре перемішайте віночком. За консистенцією тісто буде нагадувати густу сметану.
- Сковороду змастіть невеликою кількістю олії. Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям, змащувати взагалі не потрібно. Викладіть на неї пару ложок тіста.
- Розподіліть тісто по поверхні сковороди. Готуйте коржі з обох сторін під кришкою. На кожну піде хвилини 2. Коли поверхня коржа придбає рум’яний колір, вона буде готова.
Складайте готові сирні коржі один на одного. За бажанням можете перемазати їх вершковим маслом. Коли я готую ласощі на вечерю, іноді додаю в тісто часник. Але вранці цього не роблю, адже запаху з рота потім не уникнути. Сподобався рецепт? Поділіться ним з друзями!