Нереально смачний, шалено ароматний і дуже корисний в порівнянні з тим же майонезом соус. Він виходить в міру густим (це все можна регулювати) і прекрасно підходить практично до будь-якого салату. Однак ним можна не просто заправляти салати, а й наповнювати тарталетки або просто намазувати соус на бутерброди. Будь-яке звичне блюдо стане з ним новим і незвичайним.
Грецький йогурт повинен бути густим. Його можна замінити на густу сметану.
Важливо: якщо сир і сметана жирні, оливкова олія може виявитися зайвою – потрібно пробувати. Замість зернистої гірчиці можна взяти звичайну. Але в цьому випадку важливо, щоб вона не була надмірно гострою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир вершковий 200-170 гр.
- Грецький йогурт 200-170 гр.
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Соус соєвий 1-2 ст. л.
- Гірчиця діжонська 1 ст. л.
- Суміш перців за смаком
- Сіль за смаком
- Куркума за смаком
Кроки
- У глибоку ємність викладіть сир і йогурт і добре перемішайте.
- Влийте соєвий соус, оливкову олію і зернисту гірчицю.
- Туди ж додайте суміш перців, куркуму, сіль.
- Все ретельно перемішайте.