Соус на основі сиру ідеально доповнить макарони або інші види пасти. Соус нагадує, за способом приготування, вершковий бешамель, але велика кількість сиру робить його смак більш насиченим і яскравим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сир Пармезан 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка за смаком
Кроки
- Шматочок твердого сиру натирають в стружку.
- У сотейнику нагрівають масло, щоб воно розтопилося, потім всипають борошно і добре обсмажують протягом пари хвилин.
- У олійно-борошняну масу акуратно потроху вливають молоко, інтенсивно розмішуючи масу віночком.
- Суміш нагрівають до тих пір, поки соус не почне ставати густішим, а потім додають спеції і сіль.
- В кінці готування всипають стружку сиру, перемішують і готують до тих пір, поки сир не розчиниться. Готовим соусом заливають відварені макарони і подають.