Сирний соус для макаронів в домашніх умовах

Соус на основі сиру ідеально доповнить макарони або інші види пасти. Соус нагадує, за способом приготування, вершковий бешамель, але велика кількість сиру робить його смак більш насиченим і яскравим.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
15 хвДрук
  • Шматочок твердого сиру натирають в стружку.
  • У сотейнику нагрівають масло, щоб воно розтопилося, потім всипають борошно і добре обсмажують протягом пари хвилин.
  • У олійно-борошняну масу акуратно потроху вливають молоко, інтенсивно розмішуючи масу віночком.
  • Суміш нагрівають до тих пір, поки соус не почне ставати густішим, а потім додають спеції і сіль.
  • В кінці готування всипають стружку сиру, перемішують і готують до тих пір, поки сир не розчиниться. Готовим соусом заливають відварені макарони і подають.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь