Сирні сирники в домашніх умовах у шоколаді – це десертна страва, яка є класичними сирними сирниками, вкритими шаром шоколаду. Такі сирні сирники можуть бути оздоблені кокосовою стружкою, горіхами або фруктами. Вони є смачним і ніжним десертом, який може задовольнити солодкий зуб і надати особливий шарм будь-якому святковому столу.
Під час приготування використовуйте якісний сир. Чим свіжіший і ніжніший сир, тим ніжнішими будуть сирники.
За бажання перед формуванням сирників тісто можна залишити на 10-15 хвилин, щоб борошно набрякло, і воно стало більш пластичним.
Формуйте сирники акуратно та рівномірно, щоб вони добре обсмажилися з обох боків.
Якщо ви маєте таку можливість, використовуйте сковороду з антипригарним покриттям. Це дозволить сирникам рівномірно обсмажуватись і не прилипати до сковороди.
Щоб шоколад не надто швидко застиг на сирниках, можна додати в шоколад невелику кількість олії. Це надасть шоколаду рідкішої консистенції і дозволить йому легко покрити сирники.
Якщо ви хочете зробити сирники менш калорійними, можна використовувати темний шоколад із низьким вмістом цукру або взагалі відмовитися від шоколадного покриття та подавати сирники з фруктовим сиропом, йогуртом чи медом.
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Шоколад 200 гр.
- Сирні сирники у шоколаді готуються легко! Для їх приготування необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти, взяти велику миску і змішати в ній 500 г сиру, 2 курячі яйця, 3 столові ложки цукру і 1/2 чайної ложки солі до однорідності.
- Потім у масу починаємо поступово додавати 100 грам пшеничного борошна, поки тісто не стане густим і клейким.
- Далі розтоплюємо 50 г вершкового масла на сковороді, додаємо його в тісто і добре все перемішуємо.
- Тепер беремо іншу сковороду та розігріваємо її на середньому вогні.
- Формуємо невеликі сирники з тіста, викладаємо їх на сковороду і смажимо приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Сирники перед смаженням можна додатково обваляти в борошні.
- Потім беремо 200 г будь-якого шоколаду і розтоплюємо його на водяній бані, помішуючи до повної розплавленості. Шоколад за бажання можна приготувати самостійно в домашніх умовах.
- Далі вмочіть кожен сирник у розплавлений шоколад і покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків шоколаду.
- Охолоджуйте сирники в холодильнику близько 30-40 хвилин або поки шоколад не застигне.
Готові сирники подавайте до столу в холодному вигляді десертом або солодкою закускою. З цієї кількості інгредієнтів вийде близько 12-15 сирних сирників. За бажання десерт можна прикрасити декоративною зеленню або ягодами, щоб додати яскравих фарб та свіжості десерту. Смачного!