Сирники з манкою, приготовані за цим рецептом, виходять ніжні, пишні та дуже смачні. Вони чудово тримають форму і не розповзаються. Сирники мають ніжну м’яку консистенцію та насичений сирний смак. За бажання, в тісто можна давити родзинки, курагу, чорнослив, попередньо трохи розмочивши їх у холодній воді (курагу та чорнослив потрібно після розмочування порізати ножем на дрібні шматочки). Приготувати цю смачну страву зовсім не складно, а найголовніше швидко.
Запорука успіху цього рецепту безпосередньо залежить від якості сиру: він має бути в міру сухий (сильно сухий і жорсткий не підійде) і жирністю – не менше 5%. Сир дуже різний по вологості, тому при покупці потрібно вибирати той, в якому менше вологи. Для того, щоб прибрати зайву вологу з сиру, викладіть його на марлю, і добре відіжміть руками. Якщо час дозволяє, то можна залишити його на ніч, поклавши марлю з сиром у сито.
Як приготувати сирники з манкою
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Ванілін за смаком
- Манна крупа 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Борошно пшеничне (для обвалки) 100 гр.
- Викласти віджатий сир у миску, додати 1 яйце, ваніль, 1 столову ложку цукру (якщо додати більше цукру, то сир може стати рідким), 2 столові ложки манки.
- Усі інгредієнти добре перемішати рукою. Після цього потрібно перевірити консистенцію: взяти трохи тіста до рук і сформувати грудочку. Він повинен тримати форму, маса має бути схожа на пластилін. Може вам потрібно буде додати ще одну ложку манки (якщо у вас сир більш вологий або розмір яйця більший). Більше манки додавати не рекомендується, тому що сирники вийдуть твердими, грубими та не такими смачними.
- Примішане тісто залишаємо на столі на 20 хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб набрякла манка.
- Через 20 хвилин починаємо готувати сирники. Перемішайте ще раз сир і розділіть його на частини. З кожної частини зробіть руками кульки. З цієї кількості тіста виходить приблизно 10 сирників.
- Надайте руками сирній кульці форму оладки. Обваляйте добре з усіх боків у борошні. Це потрібно зробити обов’язково, щоб сирники, при приготуванні не розвалилися і покрилися рум’яною скоринкою.
- Візьміть сковороду (найкраще підійде сковорода із товстими стінками). Обсмажувати сирники потрібно на олії. Вершкове масло при приготуванні сирників підгоряє, тому на ньому готувати цю страву не рекомендується.
- Розігрійте добре сковороду і покладіть на неї сирники. Важливий момент: смажити наші сирники потрібно на маленькому вогні. Це потрібно для того, щоб вони поступово приготувалися і не підгоріли. Якщо вогонь зробити сильний. То вони зовні підсмажать, а всередині залишаться сирими.
- Готувати сирники потрібно приблизно по 2 хвилини з одного, а потім з іншого боку. Сирники чудово зберігають форму, тому їх дуже легко перевертати на сковороді, і вони не розвалюються. Сковороду накривати кришкою непотрібно, вони встигають чудово приготуватися і без неї.
- Викладаємо приготовлені сирники на тарілку і зверху поливаємо сметаною, варенням, медом або будь-яким сиропом, на ваше бажання. Все залежить від вашого смаку та переваг.
Цю страву можна їсти як у гарячому, так і у холодному вигляді.
Сирники можна заготовляти для заморожування та зберігання у морозильній камері. Зберігати їх можна у морозилці два місяці. При необхідності дістати з морозилки і, не розморожуючи, смажити на попередньо розігрітій сковороді. На маленькому вогні вони добре просмажуються і набувають золотистої хрусткої скоринки.
Готуйте із задоволенням та приємного апетиту.