Теплі салати, як страва східної кухні, приготовані з м’яса і овочів, подаються самостійною стравою і замінюють повноцінний обід або вечерю. Готуємо теплий салат з класичного поєднання яловичини з руколою і помідорами «Черрі». Такий салат припаде до смаку любителям легкої вітамінної і одночасно пікантної їжі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 1 пучок
- Фарш із яловичини 150 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Черрі 6 шт.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сіль 2 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Кроки
- Фарш з яловичини покласти в окремий посуд, посипати сіллю і добре перемішати.
- З нього мокрими руками сформувати кілька фрикадельок розміром не більше волоського горіха. Потім фрикадельки відварити в підсоленій воді до повної готовності, що займає небагато часу.
- Листя руколли обполоснути холодною водою і зайву рідину струсити. Укласти руколлу на порційну салатницю.
- Помийте помідори і розріжте їх навпіл або на четвертинки. Шматочки помідорів викласти поверх листя руколли.
- Відварене круто куряче яйце очистити від шкаралупи і нарізати часточками. Рівномірно розкласти їх поверх салату.
- Зварені до цього часу фрикадельки з яловичини, перекласти з бульйону на салатницю поверх інших інгредієнтів.
- Салат посипати сіллю, поперчити і полити оливковою олією. Перемішувати салат не треба.
Приготований теплий салат відразу подати до столу. Приємного апетиту!