Цього року у нас квашена капуста стала стратегічним запасом — наготували її стільки, що кінця банкам не видно. Звичайно, просто так їсти її набридає, щі остаточно приїлися, а вінегрет так часто не хочеться. Тому я почала думати, що приготувати з квашеної капусти.
Розпитувала у колег, сусідок, подруг і знайшла ідеальний рецепт ситної, смачної і ароматної страви. Безумовно, тушкована квашена капуста з м’ясом виходить на ура кожен раз! Ця страва не приїдається, якщо вміло експериментувати з інгредієнтами. Головне-технологія.
- Свинина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 170 гр.
- Кмин 1 ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Квашена капуста 500 гр.
- Часник 3 зуб.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Наріжте корейку невеликими шматочками. Розігрійте в каструлі рослинну олію і обсмажуйте м’ясо до рум’яності. Посоліть і поперчіть.
- Подрібніть цибулю і часник, додайте інгредієнти до м’яса, перемішайте і обсмажуйте ще 2 хвилини.
- Додайте квашену капусту і кмин, добре перемішайте і готуйте ще кілька хвилин.
- Тепер посоліть і поперчіть ще раз, додайте томатну пасту і обсмажуйте інгредієнти, помішуючи, ще кілька хвилин.
- Додайте гарячу воду так, щоб вона покривала інгредієнти, викладіть лаврові листи. Встановіть мінімальний вогонь, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте 40 хвилин.
Як тушкувати квашену капусту? Легко і просто! Якщо вам не подобається варіант зі свининою, замініть її іншим м’ясом. Цей інгредієнт можна і зовсім прибрати, щоб вийшов апетитний овочевий гарнір. Зробити блюдо ситніше допоможе картопля або квасоля.