Овочеве рагу – блюдо перш за все дієтичне, цілком підходить для вегетаріанського меню і тим, хто дотримується посту. Овочі тушкуються на невеликому вогні, тому виходять смачними і не жирними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 250 гр.
- Кабачок 350 гр.
- Картопля 300 гр.
- Морква 60 гр.
- Цибуля ріпчаста 50 гр.
- Помідор 50 гр.
- Перець болгарський 40 гр.
- Кріп за смаком
- Петрушка за смаком
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Паприка за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Картоплю, ріпчасту цибулю і моркву наріжте великими кубиками.
- На сковороду влийте рослинну олію, обсмажте картоплю до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити 5 хвилин.
- Баклажани і кабачки також наріжте кубиками. Додайте їх на сковороду, перемішайте.
- Далі наріжте кубиками помідори і болгарський перець, викладіть овочі на сковороду, посоліть, приправте і тушкуйте 10 хвилин.
- Після цього додайте подрібнену зелень, дві столові ложки води, накрийте сковороду кришкою і залиште рагу на 5 хвилин.
Смачне овочеве рагу готове.