Будемо готувати варення в кілька етапів, ягоди по-різному готуються, але їх поєднання в одному рецепті — це просто смакота! Вишеньки залишаються цілими, варення густе, має вишневий смак і післясмак малини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 300 гр.
- Вишня 500 гр.
- Цукор-пісок 600 гр.
Кроки
- Перебираємо ягоди, залишаємо тільки хороші, свіжі не підгнилі, очищаємо їх від сміття. Вишню перемиваємо і видаляємо кісточки, вага ягід в рецепті вказана вже без кісточок.
- Беремо дві посудини. В одній розміщуємо вишню і пересипаємо її 400г цукру, накриваємо рушником і відставляємо на 6 годин або на ніч в холодильнику.
- У другій ємності розміщуємо малину, присипаємо 200 г цукру, залишаємо на 2-3 години в кімнаті, щоб виділився сік, після — теж ставимо в холодильник.
- Для того щоб вишня пустила більше соку і весь цукор розчинився, перемішати її пару раз. Переливаємо вишню в таз для приготування варення, ставимо на середній вогонь. При появі, прибираємо пінку. Після закипання трохи зменшуємо температуру, щоб вишня кипіла спокійно, і готуємо 5 хвилин. Вимикаємо плиту, Вишнева заготівля має охолонути при кімнатній температурі і постояти 3 години.
- Знову ставимо на невеликий вогонь. Прибираємо піну з самого верху, не чіпаючи ягід, і доводимо до кипіння. Додаємо малину, вогонь збільшимо до помірного. Як тільки закипить-варимо 5 хвилин на маленькому вогні.
- Як тільки варення буде готове — розливаємо по гарячих заздалегідь підготовленим стерильним банкам до самого верху і відразу ж закочуємо. Перевертаємо на кришку, і після повного охолодження ставимо в підвал або комору.