Швидкий і легкий спосіб приготування приголомшливо смачного варення з суниці. Для цього рецепта підійде будь-яка ягода – і з саду, і лісова, і лугова. Потрібно пам’ятати, що дика суниця завжди більш ароматна, і заготовки з нею також виходять яскравіше за смаком і запахом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 1 кг.
- Цукор-пісок 500 гр.
Кроки
- Ягоди перебрати, позбутися від зіпсованих або розчавлених, промити і трохи обсушити паперовим рушником.
- Висипати суницю в підходящий за обсягом вогнетривкий посуд, пересипаючи її шари цукром і залишити на 3-4 години, поки ягоди не пустять сік.
- Сунично-цукрову масу довести до кипіння на маленькому вогні і потримати 5-7 хвилин, помішуючи.
- Банки для заготовок повинні бути чистими, сухими і простерилізованими.
- Вилити в ємності для закаток варення, закупорити кришками, перевернути догори дном і, укривши, залишити, поки не охолонуть. Потім переставити в прохолодне місце або тримати в холодильнику.