Варення п’ятихвилинка з суниці на зиму в банках

Швидкий і легкий спосіб приготування приголомшливо смачного варення з суниці. Для цього рецепта підійде будь-яка ягода – і з саду, і лісова, і лугова. Потрібно пам’ятати, що дика суниця завжди більш ароматна, і заготовки з нею також виходять яскравіше за смаком і запахом.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
4 год 30 хвДрук
  • Ягоди перебрати, позбутися від зіпсованих або розчавлених, промити і трохи обсушити паперовим рушником.
  • Висипати суницю в підходящий за обсягом вогнетривкий посуд, пересипаючи її шари цукром і залишити на 3-4 години, поки ягоди не пустять сік.
  • Сунично-цукрову масу довести до кипіння на маленькому вогні і потримати 5-7 хвилин, помішуючи.
  • Банки для заготовок повинні бути чистими, сухими і простерилізованими.
  • Вилити в ємності для закаток варення, закупорити кришками, перевернути догори дном і, укривши, залишити, поки не охолонуть. Потім переставити в прохолодне місце або тримати в холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь