Варення з агрусу по праву визнано ароматним, соковитим і корисним. Але зазвичай процес приготування займав багато часу. З появою мультиварок все змінилося: смачне варення, що містить безліч корисних речовин, готується швидко та без особливих зусиль.
Як приготувати варення з агрусу в мультиварці
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
 - Цукор-пісок 1 кг.
 - Апельсин 2-3 шт.
 
Кроки
- Агрус очистити від листочків, гілочок. Промити ягоди та обсушити на кухонному рушнику.
 - Апельсини помити, нарізати на невеликі кубики разом із цедрою.
 - У глибокій ємності змішати апельсини і аґрус, подрібнити блендером у масу, що за консистенцією нагадує пюре.
 - Масу викласти у чашу мультиварки, засипати цукром, ретельно перемішати до однорідності. Готувати варення у режимі «Тушкування» півгодини при відкритій кришці, періодично знімаючи пінку. Через півгодини дістати чашу мультиварки з варенням, дати охолонути. Повторити процедуру двічі.
 - Баночки для варення простерилізувати в мікрохвильовій печі: налити в них трохи води, включити мікрохвильову піч на 3 хвилини.
 - У підготовлену тару налити готове варення. Потім закатати банки, перевернути вгору дном, укутати в ковдру і поставити у тепле місце. Коли варення охолоне, можна переставити його в холодильник. Виходить смакота!
 



