Варення з аґрусу в мультиварці

Варення з агрусу по праву визнано ароматним, соковитим і корисним. Але зазвичай процес приготування займав багато часу. З появою мультиварок все змінилося: смачне варення, що містить безліч корисних речовин, готується швидко та без особливих зусиль.

Як приготувати варення з агрусу в мультиварці

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Агрус очистити від листочків, гілочок. Промити ягоди та обсушити на кухонному рушнику.
  • Апельсини помити, нарізати на невеликі кубики разом із цедрою.
  • У глибокій ємності змішати апельсини і аґрус, подрібнити блендером у масу, що за консистенцією нагадує пюре.
  • Масу викласти у чашу мультиварки, засипати цукром, ретельно перемішати до однорідності. Готувати варення у режимі «Тушкування» півгодини при відкритій кришці, періодично знімаючи пінку. Через півгодини дістати чашу мультиварки з варенням, дати охолонути. Повторити процедуру двічі.
  • Баночки для варення простерилізувати в мікрохвильовій печі: налити в них трохи води, включити мікрохвильову піч на 3 хвилини.
  • У підготовлену тару налити готове варення. Потім закатати банки, перевернути вгору дном, укутати в ковдру і поставити у тепле місце. Коли варення охолоне, можна переставити його в холодильник. Виходить смакота!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь