Варення з аґрусу з червоною смородиною – це оригінальне смакове поєднання, яке стане ідеальним доповненням до млинців та чаю! Тонкий смак желеподібного джему з цілісними смородиновими ягідками нікого не залишить байдужим!
Як приготувати варення з агрусу з червоною смородиною
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 400 гр.
- Смородина червона (порічки) 200 гр.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Вода 100 мл.
Кроки
- Перебираємо ягоди: у смородини прибираємо непотрібні гілочки та листочки, а у агрусу відриваємо хвостики.
- Тепер промиваємо ягоди під проточною водою.
- Агрус висипаємо в каструлю і за допомогою блендера перетворюємо його на пюреподібну масу.
- Тепер у каструлю засипаємо цукровий пісок та вливаємо весь об’єм води.
- Суміш ретельно перемішуємо і ставимо на плиту десь на 15 хв., До того, як цукор добре розчиниться.
- Тепер можна додати і смородину, вогонь при цьому не зменшуємо. Тримаємо каструлю на плиті ще 10 хв, періодично помішуючи. Варення набуде червоного відтінку.
- Розливаємо варення по стерилізованих банках і закочуємо.
Відправляємо баночки на полицю! Смачного!