У нас у сім’ї всі дуже люблять полуничне варення. Якось мені довелося скуштувати ароматне варення з черешні з полуницею в гостях. І з того часу у нас новий фаворит. Варення з черешні з полуницею має неймовірний смак, густу текстуру та чудовий аромат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 500 гр.
- Черешня (без кісточок) 500 гр.
- Цукор-пісок 900 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
Кроки
- Щоб приготувати варення з черешні з полуницею, полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть у сито, ретельно промийте і зайвої рідини дайте стекти. Черешку переберіть, викладіть у сито, ретельно промийте і зайвої рідини дайте стекти. За допомогою спеціального пристрою або шпильки вийміть кісточки. Черешню викладіть у металевий посуд із товстим дном.
- Засипте половиною необхідної кількості цукрового піску.
- Полуницю розріжте навпіл і викладіть поверх цукрового піску.
- Засипте ягоди кількістю цукрового піску, що залишилася, ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на ніч, щоб ягоди пустили сік і просочилися сиропом.
- Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася.
- Варіть варення 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште до повного остигання на 4-6 годин.
- Знову поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Потім зніміть з вогню та залиште до повного остигання на 4-6 годин.
- Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася. Варіть ароматне варення 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте лимонну кислоту і ретельно перемішайте. Потім зніміть з вогню та залиште до повного остигання.
- Ретельно вимийте і простерилізуйте банки в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом. Банки та кришки повинні бути повністю сухими. Великою ложкою розкладіть варення з черешні з полуницею по стерильним банкам. Банки з варенням закрутіть кришками, потім перемістіть їх прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Приємної насолоди!