Варення з гарбуза шматочками з лимоном – яскраве та оригінальне частування для вас та ваших близьких. Незважаючи на те, що гарбуз є овочом, з нього виходять чудові десерти. Не можна не спробувати хоч раз не зварити з нього варення.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз ½ кг.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Лимон 100 гр.
Кроки
- Гарбуз спочатку очистіть від шкірки і насіння, потім зважте. Лимон ошпарте окропом і добре помийте.
- М’якуш гарбуза наріжте кубиками.
- Лимон наріжте разом із шкіркою, всі кісточки видаліть.
- У каструлі або емальованому тазі змішайте подрібнений гарбуз, лимон та цукор.
- Інгредієнти перемішайте та залиште на 20 хвилин. За цей час гарбуз та лимон під впливом цукру дадуть багато соку.
- Поставте ємність на помірний вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Продовжуйте варити 20 хвилин, періодично помішуючи. Після цього приберіть ємність із плити та залиште варення на 3-4 години. Таку процедуру варіння повторіть ще раз.
- Поки вариться варення, промийте і простерилізуйте банки. Кришки опустіть в киплячу воду і потримайте пару хвилин. Поставте банки на чистий рушник, щоб стекла рідина.
- Третій раз поставте варення на вогонь і проваріть протягом 10 хвилин від моменту закипання, періодично помішуйте його.
- Відразу після третього варіння розкладіть гарбузово-лимонне варення по простерилізованих банках. Щільно закрутіть кришки та переверніть закочення догори дном. Баночки укутайте в теплий плед і залиште до повного остигання.
Варення з гарбуза шматочками з лимона виходить прозорим, сонячним і дуже смачним. Смачного!