Кабачок – це універсальний овоч, з якого можна приготувати салати, рагу, запекти його з овочами та м’ясом, а також приготувати смачне варення. Так як сам по собі кабачок має нейтральний смак, в процесі приготування варення ми рекомендуємо додати до кабачка лимон, він надасть варенню неповторний цитрусовий аромат і приємну кислинку.
Як почати готувати варення з кабачків з лимоном
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Для приготування варення можна використовувати як молоді, і стиглі кабачки. Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжку та чистимо їх від шкірки. Якщо стиглий кабачок – вичищаємо з нього насіння. крок
- Нарізаємо шинками дрібними кубиками і кладемо в емальовану миску. Насипаємо в миску склянку цукру, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години за кімнатної температури, щоб із кабачка виділився сік. Потім миску з кабачками ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та варимо 5-7 хвилин. Знімаємо її з вогню і даємо варенню повністю охолонути. Потім з охолодженого варення за допомогою шумівки або половника витягти весь кабачок, залишивши в мисці тільки сироп. Додаємо в миску цукор, що залишився, перемішати і ставимо миску на вогонь. Доводимо до кипіння та проварюємо 5-7 хвилин. Потім знімаємо з вогню і даємо сиропу повністю охолонути. Таким чином, у 2-3 підходи уварюємо сироп до бажаної густини.
- Після того, як сироп повністю підготовлений, до нього відправляємо кабачок. Лимон ошпарюємо окропом, на дрібній тертці натираємо лимонну цедру, акуратно знімаючи лише жовту частину. Потім чистимо лимон від білого прошарку, щоб він не надавав варенню гіркоту, і нарізаємо м’якоть невеликими шматочками.
- Додаємо лимон та цедру у варення, добре перемішуємо і ставимо миску на вогонь. Доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо 5-7 хвилин. Після чого знімаємо з вогню. Гаряче варення розкладаємо в простерилізовані банки, закручуємо кришками прокип’яченими і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання. Потім варення забираємо в темне прохолодне місце для зберігання.
Небагато варення ми залишили для дегустації. Заварюємо чашечку ароматного чаю та пригощаємося. Смачного!