Полюбляєте експериментувати зі смаками? Навіть вас можна здивувати, запропонувавши приготувати варення з кабачка та дині. Здавалося б, несполучені інгредієнти не зможуть ужитися в одних ласощах, але насправді це зовсім не так! Кабачки в цьому варенні швидше за смаком нагадуватимуть ананаси. Ці соковиті і смачні екзотичні ласощі обов’язково оцінять як діти, так і дорослі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Диня 1 шт.
- Кабачок 2 шт.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Лимонний сік 2 ч. л.
Кроки
- Щоб приготувати варення з кабачків та дині, диню помити, просушити на паперовому рушнику. Розрізати диню навпіл, видалити з неї насіння та зняти шкірку. Кабачок помити, просушити. Розрізати кабачок на 2 частини, видалити насіння та зняти шкірку.
- М’якуш дині та кабачка нарізати дрібними кубиками, скласти у велику миску і засипати цукром. Дочекайтеся, доки інгредієнти пустять сік.
- Потім перекласти все в каструлю, поставити на вогонь. Варити приблизно 10 хв. Наприкінці варіння додати сік лимона, ретельно все перемішати.
- Банки для консервації варення стерилізувати будь-яким способом, кришки обдати окропом. Попідготовленим банками розлити варення з кабачків та дині, банки закатати. Обгорнути банки з варенням пледом, поставити в темне тепле місце і дати охолонути.
Після цього можна переставити на зберігання банки в підвал або холодильник. Найсмачніше незвичайне варення до чаю готове!