Варення з кабачків та дині

Полюбляєте експериментувати зі смаками? Навіть вас можна здивувати, запропонувавши приготувати варення з кабачка та дині. Здавалося б, несполучені інгредієнти не зможуть ужитися в одних ласощах, але насправді це зовсім не так! Кабачки в цьому варенні швидше за смаком нагадуватимуть ананаси. Ці соковиті і смачні екзотичні ласощі обов’язково оцінять як діти, так і дорослі.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Щоб приготувати варення з кабачків та дині, диню помити, просушити на паперовому рушнику. Розрізати диню навпіл, видалити з неї насіння та зняти шкірку. Кабачок помити, просушити. Розрізати кабачок на 2 частини, видалити насіння та зняти шкірку.
  • М’якуш дині та кабачка нарізати дрібними кубиками, скласти у велику миску і засипати цукром. Дочекайтеся, доки інгредієнти пустять сік.
  • Потім перекласти все в каструлю, поставити на вогонь. Варити приблизно 10 хв. Наприкінці варіння додати сік лимона, ретельно все перемішати.
  • Банки для консервації варення стерилізувати будь-яким способом, кришки обдати окропом. Попідготовленим банками розлити варення з кабачків та дині, банки закатати. Обгорнути банки з варенням пледом, поставити в темне тепле місце і дати охолонути.

Після цього можна переставити на зберігання банки в підвал або холодильник. Найсмачніше незвичайне варення до чаю готове!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь