Варення з лохини з желатином на зиму – це дуже смачні, ароматні і густі ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитне частування, використовуйте повірений рецепт з нашої добірки з фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лохина 260 гр.
- Цукор-пісок 360 гр.
- Вода 200 мл.
- Лимон 1 шт.
- Желатин 20 гр.
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.
- Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.
- Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.
- До перетертих ягід відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці виливаємо желатин.
- Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.
Варення з лохини з желатином на зиму готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!