Варення з лохини з желатином на зиму

Варення з лохини з желатином на зиму – це дуже смачні, ароматні і густі ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитне частування, використовуйте повірений рецепт з нашої добірки з фотографіями.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Підготуємо необхідні продукти за списком.
  • Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.
  • Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.
  • Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.
  • До перетертих ягід відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці виливаємо желатин.
  • Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.

Варення з лохини з желатином на зиму готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь