Варення з полуниці з лимонною кислотою

Полуниця – популярна корисна ягода, багата на вітамін С, яку використовують для приготування багатьох страв, в основному десертів. З полуниці варять узвари, варення, джеми, морси, киселі. Не можна не відзначити, що полуниця прекрасна як самостійний десерт. Пропоную приготувати варення із полуниці з лимонною кислотою.

Інгредієнти
Порції: +15
Кроки
12 год 0 хвДрук
  • Готувати варення із полуниці з лимонною кислотою легко! Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть у сито, ретельно промийте і зайвої рідини дайте стекти. Викладіть підготовлені ягоди у металевий посуд із товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте та залиште на 8-12 годин. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку.
  • Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і простерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом. Банки та кришки повинні бути повністю сухими.
  • За допомогою ополоника акуратно розлийте гаряче варення по стерильним банкам. Банки з варенням із полуниці закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залишіть у такому вигляді до повного остигання. Після повного остигання переверніть банки і перемістіть їх у холодильник чи інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь