Варення з шовковиці з полуницею

За цим рецептом ви можете приготувати незвичайне варення з полуниці та шовковиці. Його аромат і неперевершений смак вас, безперечно, підкорить. Варимо варення методом дворазового варіння.

Як почати готувати варення із шовковиці з полуницею

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
6 год 0 хвДрук
  • Для варення оберіть великі, зрілі та непошкоджені ягоди.
  • Помістіть у друшляк полуницю, промийте проточною водою і потім видаліть всі чашолистки.
  • Шовковицю переберіть від дрібного сміття і, помістивши в друшляк, промийте під проточною водою. Маленькі плодоніжки можете не видаляти. У варення вони не відчуватимуться.
  • Коли з промитих ягід стіче вода, перекладіть їх у посуд для варіння варення.
  • В окремій каструлі зваріть сироп із зазначеної в рецепті кількості води та цукру.
  • Приготовленим сиропом залийте ягоди. Посуд із ягодами помістіть на середній вогонь і доведіть варення до кипіння. Поваріть варення протягом 7 хвилин на маленькому вогні. Потім вогонь вимкніть і залиште варення для наполягання на 4-5 годин, можна на ніч. Після цього повторно поваріть варення 15 хвилин і розлийте в стерильні баночки.
  • Герметично закупоріть криничками баночки, остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь